Vali Özkan: Mehmetçik Için Güzel Projeler Geliştirdik

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Şırnak’ta görev yapan, özellikle sınır kesiminde bulunan askerler için güzel projeler...

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Şırnak’ta görev yapan, özellikle sınır kesiminde bulunan askerler için güzel projeler geliştirdiklerini söyledi.

Şırnak il Koordinasyon toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Vali Vahdettin Özkan, aşağı yukarı hem Suriye, hem de Irak'la 230 kilometre yakın bir sınır hattının olduğunu söyledi. Bu sınır hatlarının olmasından ve terör belası olduğu için Anadolu'nun dört bir yanından buraya asker olarak gelen kolluk birimlerin olduğunu aktaran Vali Özkan, "Bunların hem sınırlarda, hem yüksek tepelerde bu kışın zor şartlarda hepimizin huzur güven içerisinde yaşamamız için katlandığı bir külfet var. Mehmetçiğin annesinin babasının rahat ve emin bir şekilde buranın yaşam şartlarındaki kaygılarının giderilmesi hepimizin, bütün kamu kurum ve kuruluşun esas itibariyle boynunun borcudur. Bu yönden geçen sene geliştirip uyguladığımız ve çok önemli çıktılar ile diğer illere de örnek olacak uygulamalar yaptık. Ağırlıklı olarak hava yoluyla ulaşım sağlıyordu. Dolayısıyla bu hem toprak yollara patlayıcı madde döşenmesine elverişliydi. Çadır, yığma yapılar güçlükle sağlanmaktaydı kış aylarında. Özelikle üs bölgelerde barınma sorunu vardı. Su ve elektrik ihtiyacı had safhadaydı. Bunun için biz 1,5 yıl içinde ikmal ve lojistik etkin hale getirdik. Mayın döşemesine karşı tedbirler aldık. Üs bölgelerdeki yolları birleştirdik. Aşağı yukarı 39 proje geliştirdik. Bunlardan hem o kırsal alandaki ve sınırdaki köylülerimiz istifade ediyor, hem de oradaki askere hizmetin gitmesini sağlıyor. 131 kilometre beton yol 1,5 yılda bitti. 55 kilometrenin yapımı ise devam ediyor." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: