Vali Öztürk: Hür iradenin sandığa yansıtılması için tüm önlemler alındı

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, 12 Haziran Pazar günü yapılacak 24. Dönem Milletvekili Seçimleri'nde, vatandaşların hür...

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, 12 Haziran Pazar günü yapılacak 24. Dönem Milletvekili Seçimleri'nde, vatandaşların hür iradelerinin sandığa yansımasını amaçladıklarını, bunun için gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

Yaklaşan seçim öncesi ilçelerde seçim güvenliğine ilişkin toplantılar yapan Vali Sebahattin Öztürk, Tekman ve Karayazı’da güvenlik birimleri ve ilçe yöneticileri ile bir araya geldi. İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız ve İl Jandarma Komutanı J. Albay Mustafa Soysal ile önce Tekman’a giden Vali Öztürk, ilçe emniyet müdürülüğü konferans salonunda Kaymakam Vekili Hakan Şen ve yetkililerle bir toplantı yaptı.
Amaçlarının, seçimlerde kamu vicdanını ve hür iradeye sağlamak olduğunu söyleyen Vali Öztürk, seçim öncesi işlemlerin, seçim hukukuna uygun olarak devam ettiğini belirtti. İşlerinin, vatandaşın hür iradesini sandığa yansıtmak olduğunu ifade eden Vali Öztürk, “Vatandaşımız, hangi görüşe sahip olursa olsun, birisi diğerinin üzerinde bir tahakküm kurmasın, kuramasın. Devlet buna razı olmaz. Bugüne kadar bunun gereğini yerine getirdik, yine getireceğiz. Hiçbir endişeye mahal yoktur.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

‘YOL BİTTİĞİNDE TEKMAN ERZURUM’UN SOSYETİK BİR YAYLASI OLUR’
Konuşmasında, Tekman’a yapılan yol çalışmasına da değinen Vali Öztürk, “İnşallah yeni yol açıldığında Tekman Erzurum’un bir mahallesi gibi olacak. Yarım saatte, 45 dakikada gidilip gelinecek. Bu sene yol Taşkesen Köyü'ne kadar asfaltlanacak. O zaman yol sıkıntısı ortadan kalkar, Tekman, Erzurum’un sosyatik bir yaylası olur.” diye konuştu.
Toplantının ardından cadde turu yapan Vali Öztürk, vatandaşlarla sohbet edip sıkıntılarını dinledi. Kendisine gelen istek ve talepleri tek tek dinleyen Vali Öztürk, not aldırarak Kaymakam Vekili Hakan Şen’den çözüm konusunda yardımcı olmalarını istedi.
Tekman’ın ardından, Karayazı’ya geçen Vali Öztürk, burada da Kaymakam Ahmet Gencer’den bilgi aldı. Daha sonra seçim toplantısı yapan Vali Öztürk, ilçe ziyaretini tamamlayarak Erzurum’a döndü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz