Vali, Polis Amca Kütüphanelerinin Açılışlarını Telsiz Anonsuyla Yaptırdı

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nce hayata geçirilen ‘Güvenli Hayat ve...

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nce hayata geçirilen ‘Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı’ (ÇOGEP) kapsamında il genelindeki 5 okulda oluşturulan ‘Polis Amca Kütüphaneleri’nin açılışını gerçekleştirdi.
Toroslar ilçe sınırları içerisindeki Çağdaşkent Ortaokulu’ndaki açılış törenine bizzat katılan
Güzeloğlu İnönü, Saadettin Bey, Ahmet Mete Işıkara ve 24 Kasım Ortaokulu’ndaki kütüphanelerin açılışını ise polis telsizi aracılığı ile okullarda hazır bulunan polis müdürüne talimat vererek yaptırdı.
Güzeloğlu Çağdaşkent İlkokulu’ndaki törende yaptığı konuşmada kitap okumanın önemine dikkat çekti. Kütüphanelerin öğrencilerin bilgili bir birey olarak hayata hazırlanmalarını sağlamak adına önemli katkılar sunacağının altını çizen Güzeloğlu “İnsan aklını kullandığı ve aklı ile hareket ettiği ölçüde insandır. Sahip olduğu en büyük zenginlik olan akıl da, bilgi ile donatılmalı ve bilgi ile buluşmalıdır. Bilginin kaynağı da kitaplardır. Kitaplık ve kitaplar insanlığın bilgi birikimini bize taşıyan, bizim her alanda yetişmemizi sağlayan kaynaklar ve hazinelerdir."
İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz'de kütüphanelerin çocukların ve gençlerimizin bilgilenerek aydınlanmasına katkı vererek yol haritası olacağını kaydetti.
Vali Güzeloğlu daha sonra Şevket Sümer Mahallesi’ndeki ‘Siteler Polis Merkezi Amirliği’ni ziyaret etti.
Güzeloğlu burada yaptırılan ’Polis Amca Sineması’nın açılışını yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: