Vali Şahabettin Harput: Müslümanlar Çok Konuşup, Az Çalışıyor

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Müslüman ülkelerin birlik ve beraberlik içinde dünyadaki saygın yerini alacağını söyledi.Gençlik...

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Müslüman ülkelerin birlik ve beraberlik içinde dünyadaki saygın yerini alacağını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Körfez Ülkeleri Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen gençlik programları çerçevesinde Bursa’ya gezi düzenlendi. Geziye Körfez Ülkeleri Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Komitesi Başkanı Waleed Farhan Al-Farhan’ın yanı sıra Suudi Arabistan, Kuveyt, Umman gibi Körfez ülkelerinden yaklaşık 50 kişilik bir grup katıldı.

Körfez Ülkeleri Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Komitesi Başkanı Waleed Farhan Al-Farhan başkanlığındaki gençler, Bursa Valisi Şahabettin Harput’u ziyaret etti. Vali Harput tarafından karşılanan gençler, gösterilen yakın ilgiden dolayı çok memnun kaldıklarını belirtti.
Kardeş ülkelerden gelen gençleri Bursa’da görmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu aktaran Harput, “Bursa’da bulunan 3 milyon Bursalı hepinizi sevgiyle kucaklıyor.” dedi.

Reklam
Reklam

"MÜSLÜMAN ÜLKELERİN ÜRETİMİ ALMANYA’NIN YARISI KADAR"

Müslüman ülkelerin birlik ve beraberlik içinde dünyadaki saygın yerini yeniden alacağına dikkat çeken Vali Harput, şu tavsiyelerde bulundu: “Osmanlı döneminde yüzyıllarca birlikte dünyanın zirvesinde yer almışız. Ne zamanki içimize tefrika girmiş bizi darmadağın etmiş. Sizler gençler olarak çok çalışarak bu amacı gerçekleştirebilirsiniz. Dünyada 57 tane İslam ülkesi var. Hepsinin ürettikleri sadece Almanya’nın yarısına eşit. Bundan her Müslüman hicap duymalı değil mi.? Müslümanlar çok konuşuyor, az çalışıyor. Biraz tembelleşmiş, petrol tembelleştirmiş. Bu tembelliği üzerimizden atmamız gerekiyor. Buna mecburuz.” ifadelerini kullandı.

Gençlik Komitesi Başkanı Farhan ise Türkiye’yi özellikle İslami kültürü ve son yıllarda gösterilen kalkınma başarısından dolayı seçtiklerini belirterek, “Yaptığımız bu gezide, Türkiye’deki gençlerle ilgili çeşitli cemiyetleri ziyaret ettik. Bursa ziyareti de bu çerçevede gerçekleşiyor. Gösterdiğiniz ilgiden dolayı size çok teşekkür ediyorum.” dedi. Program sonrasında Vali Şahabettin Harput, misafirlerine çeşitli hediyeler verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: