Vali Şahin: Basın Haberlerinde Meslek Ilkelerini Ve Kişilik Haklarını Gözetmeli

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, basının haber verirken birtakım ilkeleri de göz önünde bulundurması gerektiğini...

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, basının haber verirken birtakım ilkeleri de göz önünde bulundurması gerektiğini kaydetti.

Şahin, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Basının doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber vermek, olumsuzlukları sorgulamak, kamu yararını ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturmak, toplumu aydınlatmak görevini yerine getirdiğini kaydeden Vali Şahin, bunları yaparken meslek ilkelerini ve etiğini gözetmesi, kişilik haklarına, kişilik değerlerine, özel yaşama, gizlilik alanına saygı göstermesi gerektiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basının, demokrasinin yaşaması ve gelişmesini sağlayan kurumların başında geldiğine dikkat çeken Şahin, basının günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte etkinliği her geçen gün arttığını belirtti. Şahin, "Yazılı, internet, işitsel ve görsel basın kuruluşları, yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında halkı bilgilendirmekte, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok görev ve sorumlulukları da üstlenmektedir." dedi.

Vali Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Basın, doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber vermek, olumsuzlukları sorgulamak, kamu yararını ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturmak, toplumu aydınlatmak görevini yerine getirirken, meslek ilkelerini ve etiğini gözetmeli, kişilik haklarına, kişilik değerlerine, özel yaşama, gizlilik alanına saygı göstermelidir. Basının güvenilirliği ve tarafsızlığı ne kadar önemliyse, bunun sağlanabilmesi için basının görevini özgürce yapabilmesi de o kadar önemlidir. Büyük Önder Atatürk 'Basın özgürlüğünden doğabilecek sakıncaları ortadan kaldırmanın en etkili yolu, bizatihi basın özgürlüğüdür' sözüyle konuya verdiği önemi göstermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle; ilimizde faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, radyo, televizyon, internet gazetesi ve ulusal ajans temsilcileri ile zengin bir kadroya sahip olan değerli basınımızın 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar, tüm basın mensuplarımıza çalışmalarında başarılar dilerim.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz