Vali Şahin Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Sarı Kurdele Lokantası’nda basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Malatya Valisi Vasip Şahin, ilin...

Sarı Kurdele Lokantası’nda basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Malatya Valisi Vasip Şahin, ilin ekonomisinden turizmine, köy yollarından yapılması gerekenlere kadar birçok konulara temas etti.

Malatya ile Adıyaman arasında yaşanan sorun nedeniyle Nemrut Dağı yolunun birleştirilemediği ile ilgili soruya karşılık Vali Şahin, Nemrut ‘benim’ değil ‘bizim’ dendiği zaman sorunun çözülmüş olacağını bildirip, ilin turizm cazibesinin arttırılması için çaba göstereceklerini belirterek, "Nemrut Dağı hepimizin zenginliğidir. Bundan bölge daha fazla nasıl istifade edebilir ona bakmak lazım. Bunu her iki tarafın da iyi bilmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Şahin, Malatya’da iki sağlık meslek lisesi bulunduğunu, özel hastanelerin fazla olması nedeniyle sağlık meslek liselerine ihtiyaç duyulduğuyla ilgili soruya, "Meslek liseleri açılması bakanlığın planlamasına bağlıdır. İlimizde tekstil alanında da eleman ihtiyacı var ve bu alanda da bölümlerin açılması gerekiyor. Özel hastane sayısı fazla, eğer sağlık elemanına ihtiyaç varsa bu konuyu inceletiriz" diye cevap verdi.

Şahin, kayısı ve diğer meyveler için soğuk hava depolarına ihtiyaç duyulmasıyla ilgili olarak da, "Elektrik gideri nedeniyle maliyetinin yüksek olduğu söyleniyor. Konuya bakarız. Ancak resmi kurumdan ziyade özel sektör buna el atmalıdır" şeklinde konuştu.

Kayısıya alternatif diğer meyvelere de yönelinmesini öneren Vali Vasip Şahin, hayvancılığın gelişmesi konusunda da çalışmalar yapıldığını, özellikle kanatlı hayvancılıkta talebin fazla olduğunu öğrendiğini dile getirdi.

Eğitim konusuna da temas eden Vali Şahin, "Malatya’ya geldiğimizde birinci önceliğimiz eğitim olacak demiştik. Öncelikle Malatya’da ÖSS ve SBS’de başarıyı yükseltmek lazım" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Malatya’da 8 bin kilometre köy yolu bulunmasına rağmen bunların ancak 4’te 1’inin asfalt olduğuna parmak basan Şahin, yolları iyileştirme yönünden de çalışma yapacaklarını kaydetti.

İnönü Üniversitesi'nin il için büyük kazanç olduğunu, ancak üniversiteyi harekete geçirme yönünde çalışma yapacaklarını aktaran Şahin, "Birlikte projeler üretip hayata geçirmemiz lazım" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: