Vali Şahin: Cenabı Haktan Niyazımız Bir Daha Bu Millete Böyle Günler Göstermesin

İstanbul Valisi Vasip Şahin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen anma programına

İstanbul Valisi Vasip Şahin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen anma programına katılarak, bu milletin 15 Temmuz'da bir destan yazdığını belirtti. Şahin, "O gün bizler İstanbul'u yönetme sorumluluğunda olan insanlar olarak tabi ki sokaklardaydık, bu bizim görevimizdi. Ama milletimiz bizden daha önce sokaktaydı, daha ilerideydi, daha ön saftaydı" dedi.

Haber - Kamera: Yüksel KOÇ / İstanbul DHA
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde anma programı düzenlendi. Programda İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara seslendi.

Reklam
Reklam

İstanbul Valisi Vasip Şahin, burada yaptığı konuşmada bir yıl önce bu saatlerde ülkenin her yerinde şehitler verildiğini hatırlatarak, "Bir yıl önce bu saatlerde burada ve İstanbul'un diğer yerlerinde, ülkemizin diğer şehirlerinde toprağa düşen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Kahraman gazilerimize de minnet ve şükranlarımı ifade ediyor, tedavisi devam eden kardeşlerimize de acil şifalar niyaz ediyorum" dedi.

'BU MİLLET DÜNYADA ÇOK AZ MİLLETE NASİP OLAN BİR KAHRAMANLIK ÖRNEĞİ SERGİLEDİ'
Bir yıl önce bu millet İstanbul'da, Ankara'da, Malatya'da, ülkenin her köşesinde bir destan yazdığını söyleyen Vali Şahin, "Bu destan milli iradeye sahip çıkma, bu milletin geleceğine, istikrarına ve değerlerine sahip çıkma mücadelesiydi. O gün biz bu millete ait olmanın gururunu bir defa daha yaşadık. Bu millet dünyada çok az millete nasip olan bir kahramanlık örneği sergiledi. Biz bu millete şunu borçluyuz; gerçekte o gün ihanet kalkışmasını, FETÖ'cü bir takım hain çetelerin bu millete, bu milletin kaderine engel olan, gerçekten kahraman bir millet bu işi başardı. Biz onun için bu milletle övünüyoruz, milletimize şükranlarımızı sunuyoruz. O gün bizler İstanbul'u yönetme sorumluluğunda olan insanlar olarak tabi ki sokaklardaydık, bu bizim görevimizdi. Ama milletimiz bizden daha önce sokaktaydı, daha ilerideydi, daha ön saftaydı" diye konuştu.

Reklam
Reklam

'CENABI HAKTAN NİYAZIMIZ BİR DAHA BU MİLLETE BÖYLE GÜNLER GÖSTERMESİN'
Vali Şahin şöyle konuştu:
"Cumhurbaşkanımızın, liderimizin çağrısıyla, tek tek çağrısıyla bu millet sokaklara çıktı ve göğsünü tanklara, uçaklara, helikopterlere ve mermilere siper etti. O gün hamdolsun bu millet hem Cumhurbaşkanımıza, hem başbakanımıza hem bu ülkeyi yönetenlerle tam bir koordinasyon içerisinde, tam bir güven ve itimat içerisinde hareket etti. Ve o meşhum geceyi, o badireyi, o sıkıntılı anları kolaylıkla savmasını bildi. Cenabı haktan niyazımız; bir daha bu millete böyle günler göstermesin. Bir daha böyle sıkıntılı konularla bizi imtihan etmesin. Bize bundan sonra düşen, bana göre en önemli şey; kardeşliğimizi, dostluğumuzu, arkadaşlığımızı daha çok pekiştirmek, saflarımızı daha da çok sıklaştırmaktır"

Darbe girişiminde bulunanların o gece geldikleri ilk yerlerden birinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyleyen Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "Bu alçaklar, bu FETÖ teröristleri o gece ilk geldikleri yerlerden bir tanesi burası. Tam burada 1 yıl geçtikten sonra o gece saat 9'dan sonra telefonlarla, mesajlarla sokağa çıkıyoruz dediğimizde buraya gelen, buraya koşan bütün kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum. Bakın bugün Şehitler Köprümüzde çok büyük bir buluşma yaptık. Büyükşehir Belediye başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Bir şehitler abidemiz var, 250 şehidimizin isminin kazındığı bir abide var. O gece burada bulunup, 'başkanım vuruldum' bizi arayan kardeşlerimiz var. O gece şehit olamadım diye üzülen kardeşlerimiz var. Onun için bu akşam bu meydanda sadece o geceyi yaşamak için değil; bize bir vatan, bize bir bayrak, bize bir gelecek emanet eden o şehitlerimizi anmak ve onlara birer Fatiha okumak için de bir aradayız ve hep birlikte bir Fatiha okuyalım inşallah" dedi.

Reklam
Reklam

O gecenin gerçek kahramanlarının sokağa çıkan halk olduğunu söyleyen Temurci, "15 Temmuz destanının gerçek kahramanları bayrağıyla, göğsündeki imanıyla o gece sokağa çıkan milletin ta kendisidir. Saraçhane hepimizin kalbinin, vatanımızın kalbinin attığı yerdir. Buraya gelen her bir kardeşim sonsuz teşekkürü hak ediyor. O gece şehit olan kardeşlerim bize bir vatan emanet etti" diye konuştu.

TOPBAŞ'A ÖMER HALİSDEMİR'İN RESMİ HEDİYE EDİLDİ
Konuşmalardan sonra Kağıthane Belediyesi'nde çalışan Turgay Karaoğlu, darbe gecesi Ankara'da şehit olan Ömer Halisdemir'in de içinde yer aldığı darbe gecesine ilişkin çizdiği resmi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a hediye etti.

Görüntü dökümü:
---------------
-Selim Temurci'nin konuşması
-Vasip Şahin'in konuşması
-Vali Şahin ve Kadir Topbaş'in görüntüsü
-Genel ve detaylar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: