Vali Şahin: Devir teknoloji çağı, baz istasyonları da lazım

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, "Baz istasyonları da lazım. Çağımız teknoloji çağı. Böyle bir çağda...

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, "Baz istasyonları da lazım. Çağımız teknoloji çağı. Böyle bir çağda 'Baz istasyonunu hiç bir yere koymayacağız' demek yanlıştır." dedi.

Dursun Ali Şahin, Giresun Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde Giresun Emniyet Müdürlüğü'nce düzenlenen 'Huzur Toplantısı'na katıldı. Toplantıda bazı vatandaşların radyasyon yayarak kansere yol açtıkları öne sürülen baz istasyonlarının akıbetinin ne olacağı yönündeki sorularını cevaplandıran Vali Şahin, baz istasyonlarının halka psikolojik baskı yapılmayacak, toplumdan uzak yerlere konulması gerektiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Baz istasyonlarıyla ilgili bir anısı da anlatan Şahin, "Kadının kocası kanserden ölmüş. Yakına baz istasyonu koymuşlar. Buna hemen müdahale ettik. Bu böyle olmaz. Bu kadına hakarettir. Kadın zaten kocasının eksikliğiyle yanıp tutuşurken, onun hemen yanına baz istasyonu konuyor. İşte psikolojik baskı budur." diye konuştu.

Baz istasyonlarının konulmaması gerektiğini söylemenin de yanlış olduğuna işaret eden Şahin, "Baz istasyonları da lazım. Ama daha uzak yere konulmalı. Toplumdan uzak olan yere konulsun. Ne var ki bunsuz da olmaz. Telefonu kullanmadan olur mu? Mümkün değil. Çağımız iletişim çağı. Çağımız teknoloji çağı. Böyle bir çağda 'Baz istasyonunu hiç bir yere koymayacağız' demek yanlıştır. Baz istasyonu olmadan da olmuyor. Hepimizin cebinde telefon var. Bu nedenle onlar olmadan olmaz." diye konuştu.

Giresun'da yaşanan elektrik sorunlarını 'kangren' olarak niteleyen Şahin, "10 aydır elektrik konusunda sustum. Geçen ilgilileri aradım. 'Artık benim suskunluğumu da bozdunuz' dedim. Çünkü bir kurum yeni alınmış bir takım eksiklikleri olur. Hani bir yere taşınınca peyder pey tamamlıyorsunuz. Bu bir kurum için de öyle. Elektrik konusunda aksamalar meydana geliyor. Bu duruma artık sessiz kalamadık. Konuya el attık. Bir komisyon kurduk. Araştırmalar yapılıyor, halkın ne istediği, şikâyetleri araştırılıyor. Tespitler yapıp, konuyu ilgili bakanlıklar ve birimlere ileteceğiz. Giresun'un elektrik sorunlarına çare bulunmasını isteyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz