Vali Şahin İlginç Üst Geçit Cevabı

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin bugün Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl...

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin bugün Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörlüğü binasında düzenlenen hibe sözleşmesi töreninde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Geçtiğim günlerde Giresun Gemilerçekeği mevkiinde bir aracın yayaya çarpması sonucu meydana gelen kaza sonrası yollarda yapılması planlanan üst geçitlerle ilgili çalışmaların son durumu hakkında soru soran gazetecilere yanıt veren Vali Şahin, "Devletin kazanı yavaş kaynıyor,geç soğuyor” dedi.

Vali Şahin, ”Üst geçitler konusunda bu ile geldiğimden beri üzerinde durduğum konulardan biri. Maalesef devlet işinde her zaman ifade ediyorum devletin kazanı yavaş kaynıyor. Soğumaya bırakılınca da geç soğuyor. Valilik olarak 9 tane yeni üst geçitin yapılması, valiliğin önüne araç üst geçiti yapılması. Bunların hepsini onayladık. Valilik dışındakilerin hepsi ihale edildi. Ama bir iş ters gittimi hep ters gidiyor. Bunların zamanında yapılması gerekirdi. Bazen belediye, bazen de valilik müsaade etmemiş. Karayolları Genel Müdürlüğü ile Bölge Müdürülüğü harekete geçirilerek planlar hazırlandı. Üstgeçitler yapılması kararlaştırıldı. İhaleyi alan kişi geçitlerin ayaklarını yaptı ama sonra maalesef iflas etti. Yeni ihale süreci başladı. Bu yıl sonuna kadar üstgeçitlerin yapılacağına inanıyorum. 5 ay daha ya sabır diyeceğiz. Şuan da ben kazanın olduğu yere bir trafik polisi görevlendirdim. Geçişleri düzene sokarak tedbir alacaklar. Keşke bu yol yapılırken bu işler yapılsaydı şimdi hiçbir sorun yoktu” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: