Vali Şahin'den genelge açıklaması

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, mezuniyet ve kutlama törenlerine düzenleme getirilen genelgenin, velilerden gelen talep...

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, mezuniyet ve kutlama törenlerine düzenleme getirilen genelgenin, velilerden gelen talep üzerine çıkarıldığını kaydetti. Şahin, "Genelge benim genelgem değil. Milli Eğitim Bakanlığı'nın çıklarmış olduğu genelgelerden ve Bakanlar Kurulu'nun çıkardığı bir yönetmeliğinden, hani bilgisayarda kes yapıştır var ya, kes yapıştırın bir göstergesidir bu." dedi.
Şahin, Gazipaşa İlköğretim Okulu'nda karne dağıtım törenine katıldı. Burada gazetecilerin mezuniyet ve kutlama törenlerine düzenleme getirilen genelgeyle ilgili sorularını cevaplandıran Şahin, kendisinin uygulamaya koyduğu her şeyi düşünerek ve taşınarak yaptığını kaydetti.
"Tabii ki genelge benim genelgem değil. Milli Eğitim Bakanlığı'nın çıkarmış olduğu genelgelerden ve Bakanlar Kurulu'nca çıkarılan bir yönetmeliğinden, hani bilgisayarda kes yapıştır var ya, kes yapıştırın bir göstergedir bu." diyen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aynı orda cümleler alınmış konulmuştur. Tabii ki siz sadece işin bir yönüne bakıyorsunuz. O genelgeyle getirilen 5 tane hüküm var. Benim tespit edebildiğim. Birincisi nedir? Bu mezuniyet törenlerinin son derece önemli olduğu, buradan mezun olan öğrencilerin belki diğer okullara gidememesi durumlarında, ömürlerinde bir kez mezuniyet töreni geçirmiş olacağı ve bu yapılacak mezuniyet törenine katılımın yüksekliği, o mezun olan öğrencilere verilen bir başarının da, bir göstegesi olur. Bunun dışında 'Bu törenlere ilin ve ilçenin eşrafı da katılsın. Eşrafın yanı sıra hayırsever insanlar da katılsın' diyor. Daha açıkcası öyle mezuniyet törenleri yapılıyor ki. Ben sadece Giresu'nda idarecilik yapmıyorum. Benim idareciliğim 34 yıl oldu. 34 yıldır bu işin içindeyim. Ankara ve İstanbul'da vali yardımcılığı yaptım. Neyin nerede olduğunu bilmeye çalışan biriyim. Ama bu arada hatamız kusurumuz olmuştur, olacaktır. Çünkü 'Hatadan kusurdan aliyim' diyen en büyük hatayı kusuru işler. Katılımlı bir mezuniyet töreni yapılması talep ediliyor. Bunun yanında mezuniyet törenlerinde çocuklara fazla parasal yönden, onları zora sokacak durumlara gidilmemesi isteniyor. Bunun yanında ne oluyor. 'Eğitim öğretimde önemli olan başarıdır' deniyor. Mezuniyet törenlerinde çocukların fazla sıkılmaması istemiyor. Bu arada kılık kıyafetle ilgili çıkarılan bir yönetmeliğin 12. maddesinin a bendi aynen yazılıyor. Orda ne yazılmışsa benim orda ilave ettiğim bir tek kelime yoktur. Tabi siz bunu bilmeyince yeni bir şeyle karşılaşınca hemen 'Giresu'nda neler oluyor' felan. Bir heyecan yarattı. Aslında bizim yaptığımız malumu ilandır. Yani bilineni hatırlatmadır. Okul müdürlerine bilineni hatırlatarak, böyle yapmanız gerekirdir."
Vali Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben okul içine karışırım. Dışı beni ilgilendirmez. Okul bahçesine kadar beni ilgilendirir. Onun dışındakilere ben karışmam. Benim sınırımı aşar. Bu genelgeler yürürlükte olduğu müddetçe bu genelge de yürürlülükte olacaktır. Devam edecektir. Milli Eğitim Bakanlığı, Bakanlar Kurulu'ndan bir karar çıkararak bu genelgeyi ortadan kaldırır. Biz de genelgemizi ortadan kaldırırız. Ben genelgeyi ortadan kaldırsam bile Milli Eğitim Bakanlığı kılık kıyafet yönetmeliği yine uygulanacaktır. Bir hükmü değerlendirirken bütün olarak değerlendirmek lazım. İçinden cımbızlalamak gerekir. Sadece bir konuyu kaldı ki, o da yönetmeliğin ifadesi, orada değişik bir anlam bile verilmemiştir. Bunu ben söylemiyorum ki. Dursun Ali Şahin onu kendi kafasından icra eden, akşamdan düşünüp sabahleyin icra eden bir makam değil. O güç bende yok. O güç Bakanlar Kurulu'nun veya Meclis'in kararıdır. Valinin görevi sadece kanunları, yönetmelikleri uygulamaktır. Bunun dışında bir görevimiz yoktur."
Giresun'da velilerin müracaatları üzerine genelgenin çıkarıldığının altını çizen Şahin, "Sadece ben bugüne kadar sadece bir törene katıldım. Görev icabı fazla katılamadım. Velilerin müracaatları üzerine bu genelge çıkarıldı. Sadece genelge çıkartmak değil. Bilineni bir kez daha hatırlattık. Bizim görevimiz o, biz onu yaptık. O genelgenin diğer kısımlarını görseniz zaten şaşırırsınız. İyi ki onları koymadık. Biraz daha farklı. Biz onları incelterek aldık." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz