Vali Şahin'e Polis Sergisinde Alkometre Kontrolü

Giresun'da Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 167. yıl kutlamaları dolayısıyla polis sergisi açıldı. Polis Sergisi'ni gezen...

Giresun'da Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 167. yıl kutlamaları dolayısıyla polis sergisi açıldı. Polis Sergisi'ni gezen Vali Dursun Ali Şahin alkometre muayenesinde 0.04 alkol çıktı.

Can Akengin Sanat Galerisi'ndeki serginin açılışını Vali Dursun Ali Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Çetinbaş, Belediye Başkan Vekili Orhan Kurt yaptı. Açılış öncesi konuşan İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak "Türk Polis Teşkilatının Kuruluşu'nun 167. yılı nedeniyle bir takım etkinliklerimiz var. Bunlardan bir tanesi de iki gün sürecek olan polis sergisidir. Polis sergisinde teşkilatımızdaki bazı birimlerimizin çalışmalarında kullandıkları araç ve gereçlerle silahları tanıtmak ve bilgi vermektir" dedi.

Reklam
Reklam

Giresun'un huzurlu bir kent olduğunu belirten Vali Dursun Ali Şahin ise "Giresun yaşanılabilir bir kenttir. Huzur kentidir. Emniyetiyle jandarmasıyla bu huzura bir kat huzur daha katmak için çalışmaktadır. Ben kendilerinden memnunu inanıyorum ki halkımızda çalışmalardan son derece memnundur" diye konuştu.

Açılışın ardından stantların birimlerini gezen Vali Dursun Ali Şahin trafik biriminde alkometre kullanımı hakkında bilgi alarak kendisinin alkometre ölçümünü yaptırdı. Yapılan ölçüm sonunda 0.04 alkometre sonucunu alan Vali Şahin, alkollü araç kullananları yuhlayarak "Alkollü araç kullanmak ölüme doğru gitmektir. Hele birde başkalarının canını taşıyarak alkollü araç kullananlara 'yuh' olsun. O kişiler insanların varlığını hiçe sayıyorlar. Bizim düşüncemiz bir kişiyi yaşatmak bir alemi yaşatmak gibidir. Bir kişinin ölümüne sebebiyet vermekte bir alemin ölümüne sebebiyet vermektir. Ben alkolsüz ve 10 numara yağsız bir yolculuk diliyorum" şeklinde konuştu.

Çeşitli emniyet birimlerine ait eşyaların sergilendiği stantları gezen.Vali Şahin'in alkometreden sonra ilgisini çeken bir başka stant ise çevik kuvvet biriminde yer alan ağır silahlar oldu. Vali Şahin burada "Teşkilatımızda var olması güven verici ama temennimiz hiç kullanılmamasıdır" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: