Vali Selami Altınok, Tarihi Aksaray Evlerini Gezdi

Aksaray Valisi Selami Altınok, Belediye Başkanı Nevzat Palta tarafından restore etilen tarihi Aksaray evlerinde incelemede...

Aksaray Valisi Selami Altınok, Belediye Başkanı Nevzat Palta tarafından restore etilen tarihi Aksaray evlerinde incelemede bulundu.

Restore edilen tarihi evleri gezen ve restorasyon ve yapılan çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Nevzat Palta’dan bilgi alan Vali Selami Altınok, "Zinciriye medresemiz gerek bu konakların onarılması ikisinin bir bütün haline getirilmesi yanında yine Azmi Milli Un Fabrikamızın restorasyonu bizim tarihi kadim Anadolu kenti Aksaray’ın özüne ruhuna yakışır bir faaliyet içeriyor. Gurur duyuyorum. Çok modern binalar yapabilirsiniz Camdan çelikten binalar yapabilirsiniz ama başkaları onu daha iyi yapabilir. Bizi biz yapan Aksaray’ı Aksaray yapan bu değerlerdir. Bu değerlerin korunması noktasında belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Gelecek nesillere aktaracağız. İçerisine girince bizi alıp götürüyor. Biz bu değerlerle yetiştik. Buna benzer evlerde büyüdük.
Bunun gelecek nesillerle çocuklarımızın bilmesi buralarda çeşitli faaliyetlerin yapılması bir külliye gibi yani Osmanlının yapmış olduğu cami ile beraber imaretiyle medresesiyle hanıyla hamamıyla yanda da paşa hamamımız var. Güzel bir noktaya geliyor. İnşallah bittiğinde Aksaraylı hemşehrilerimiz zannediyorum daha güzel faydalanacak.” dedi.

Reklam
Reklam

Vali Altınok, eşi Gülhan Altınok, Aksaray Üniversitesi Rektörü Mustafa Acar, eşi ile Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta restore edilen evleri tek tek gezdi. Başkan Palta evlerin geçmişleri ve restorasyon çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz