Vali Şentrük: SBS ve LYS’de geçen yıldan yüksek başarı istiyorum

Yozgat Valisi Necati Şentürk, Haziran ayında yapılacak Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı...

Yozgat Valisi Necati Şentürk, Haziran ayında yapılacak Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’nda Yozgat’ın geçen yıla oranla daha başarılı olmasını istediğini söyledi.

Vali Necati Şentürk, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen ve ilçe milli eğitim müdürlerinin hazır bulunduğu toplantıya katıldı. Açıklanan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarını değerlendirmek ve 4-5 Haziran’da yapılacak olan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ile 18-19 ve 25-26 Haziran tarihlerinde yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) hazırlıklarını gözden geçirmek amacıyla düzenlenen toplantıya, Vali Necati Şentürk başkanlık etti.
Her ilçe milli eğitim müdürüne söz vererek, ilçelerinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Şentürk, ilçelerin geçen yıllarda elde ettikleri başarı oranlarını gözönünde bulundurarak, bu yıl daha üst seviyede bir başarı istediğini belirtti.
Esas değerlendirmenin, SBS ve LYS sonuçlarının açıklanmasından sonra düzenlenecek toplantıda ele alınacağını söyleyen Vali Necati Şentürk, sınavlara az bir zaman kalması sebebiyle öğrencilerin eksikliklerin giderilmesi ve onları motive edecek çalışmalara ağırlık verilmesini istedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz