Vali Şentürk: Eğitim sorunlarını çözen milletler, her alanda kalkınır

Yozgat Valisi Necati Şentürk, eğitimi, milletlerin beka sorunu olarak gördüğünü belirtti. Şentürk, "Eğitimde sorunlarını çözen...

Yozgat Valisi Necati Şentürk, eğitimi, milletlerin beka sorunu olarak gördüğünü belirtti. Şentürk, "Eğitimde sorunlarını çözen milletler, kültür, sanat, bilim, sanayi ve teknoloji alanlarında kalkınabilmiş ve ilerlemiştir." dedi.
24 Kasım Öğretmenler Günü, bir dizi etkinlikle kutlandı.Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ilk törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program, İl Kültür Müdürlüğü salonunda devam etti.
Buradaki programın başlangıcında Vali Necati Şentürk, ilk ve ortaöğretim öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışını yaptı. Serginin gezilmesinden sonra başlayan programda konuşan Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, bütün öğretmenlerin, Öğretmenler Günü'nü kutladı.
Daha sonra konuşan Vali Şentürk, Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenlerin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek, hayatını kaybeden öğretmenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi.
Öğretmenlik mesleğinin çok kutsal bir meslek olduğuna vurgu yapan Vali Şentürk, "Tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Gücünü bilgisinden, ışığını ve ilkesini Türk milletinde var olan fazilet ve erdemden alan öğretmenler, yaratılmışların en onurlu ve en seçkini olan insana eğitim ve öğretim hizmeti vermektedir. Öğretmenlik mesleği, insanlık tarihi kadar eski, saygın, karşılığı hiçbir şekilde ölçülemeyecek kadar yüce ve fedakâr bir meslektir." dedi.
Eğitimi milletlerin beka sorunu olarak gördüğünü kaydeden Vali Şentürk, "Eğitim ve öğretim, ülkelerin her konuda kalkınmasında en önemli ana kamu hizmetidir. Eğitimde sorunlarını çözen milletler, kültür, sanat, bilim, sanayi ve teknoloji alanlarında kalkınabilmiş ve ilerlemiştir. Her bakımdan eğitim önemlidir." ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından göreve yeni başlayan 12 öğretmen yemin etti. Daha sonra bu yıl emekli olan öğretmenlere şeref belgeleri ve plaketleri verildi.
Program sonunda 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili olarak düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğretmen ve öğrenciler ödüllendirildi.
Törenlere Yozgat Valisi Necati Şentürk'ün yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Daşdemir, İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Fazlı Öcal, daire müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz