Vali Şentürk: Eğitime her aman gereken önemi veriyoruz

Yozgat Valisi Necati Şentürk, milletlerin bekası için eğitimin önemli olduğunu, bu bakımdan eğitime her zaman...

Yozgat Valisi Necati Şentürk, milletlerin bekası için eğitimin önemli olduğunu, bu bakımdan eğitime her zaman ayrı bir önem verdiğini söyledi.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve Yozgat Barosu ortaklığı ile sürdürülen Güvenli Çevre, Güvenli Okul Projesi değerlendirme toplantısı Vali Necati Şentürk başkanlığında yapıldı.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya, Vali Necati Şentürk’ün yanı sıra Vali Yardımcısı Erdoğan Temizyürek, İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, Milli Eğitim Müdürü Sami Kuş, İl Sağlık Müdürü Mustafa Uyanık, projeli ile ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Reklam
Reklam

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Necati Şentürk, Yozgat’ın bir huzur kenti olduğunu, güvenlik açısından hiçbir sorun olmaması için çalışıldığını belirtti. Okullarda güvenlik açısından çok iyi bir noktada olunduğunu ifade eden Vali Şentürk, "Eğitim, bir ülkenin geleceği açısından her zaman en önemli önceliktir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza bugün göstereceğimiz ilginin karşılığı hemen alınmaktadır. Ben bizzat tecrübe ettiğim için söylüyorum. Bu nedenle eğitime her zaman gereken önemi veriyoruz." dedi.

İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu da güvenli eğitime ilişkin alınan tedbirler hakkında bilgi verdi. Akarsu, okullarda gözlenen olayların daha çok bulundukları yaş döneminin psikolojisiyle gerçekleşen, organize olmayan ferdi hareketler olduğunu ifade etti.

Akarsu, bu tür olayların da önlenmesi için ilgili kurumlarla işbirliği halinde çalışmalar yapıldığını, bu tür çalışmaların bundan sonra da kararlılıkla devam edeceğini sözlerine ekledi.

İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Erdal Özbek, proje hakkında görsel sunum yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz