Vali Şentürk: Türk toplumunu Avrupa’dan ayıran en büyük özellik gelenekleridir

Yozgat Valisi Necati Şentürk, Türk toplumunu Avrupa’dan ayıran özelliklerin başında sağlam aile bağlarının geldiğini belirterek,...

Yozgat Valisi Necati Şentürk, Türk toplumunu Avrupa’dan ayıran özelliklerin başında sağlam aile bağlarının geldiğini belirterek, Türk toplumunun geleneklerine bağlı olduğunu söyledi.
Vali Necati Şentürk, ‘1 Ekim Yaşlılar Günü’ nedeniyle Yozgat Belediyesi Çapanoğlu Kent Park Sosyal Tesisleri'nde huzurevi sakinleri ile bir araya geldi.
Huzurevi sakinlerine karanfil vererek günlerini kutlayan Vali Şentürk, yaptığı konuşmada Türk toplumun çok güçlü kültür ve geleneklere sahip olduğuna dikkat çekti.
Yaşlı ve çocuklarla bir araya gelmenin kendisi için büyük keyif olduğunu söyleyen Şentürk, devletin sosyal ve ekonomik bakımdan yardıma muhtaç insanına her türlü imkân ve olanakları seferber ettiğine dikkat çekti.
"Allah devletimize zeval vermesin." diyen Şentürk, "Devletimiz vatandaşının rahatı, huzuru için her türlü imkân ve olanakları sunmuştur. Buralarda kalan gerek büyüklerimiz gerekse, çocuklarımızla birlikte olmak onlarla vakit geçirmek beni son derece mutlu ediyor. İş yoğunluğuna rağmen yine de sizlerle birlikte olmak için büyük çaba sarf ediyorum. Sizler bizim başımızın tacısınız. İnşallah bundan sonra sizlerle daha sık bir araya geleceğiz. Bu konuda sosyal hizmetler il müdürümüze gerekli talimatı verdim. Sizlere yönelik birçok etkinliklerimiz olacak." diye konuştu.
Türk toplumunu Avrupa toplumundan ayıran özelliklerin başında geleneklerine bağlılığın geldiğini vurgulayan Vali Şentürk, şöyle konuştu: "Ben Avrupa’da kaldım. Orada büyüklere saygı pek gösterilmiyor ama Türk milleti geleneklerine bağlı bir toplumdur. Büyüklere saygı, küçüklere sevgi yaşamın temel kuralları arasında yer almaktadır. Siz büyüklerimiz sayesinde genç kuşaklarımızın da bilinçli ve devletine, milletine bağlı birer birey olarak yetişmesi en büyük arzumuzdur."
Programa, Vali Şentürk'ün yanı sıra İl Jandarma Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Sosyal Hizmetleri İl Müdürü İsmail Doğan, hayırsever işadamı Bilal Şahin ve huzurevlerinde kalan yaşlılar katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz