Vali Şentürk: Yozgat’ın 14 projesi ORAN tarafından kabul edildi

Yozgat, Sivas ve Kayseri illerinin oluşturduğu Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Yönetim Kurulu Başkanı ve...

Yozgat, Sivas ve Kayseri illerinin oluşturduğu Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Yönetim Kurulu Başkanı ve Yozgat Valisi Necati Şentürk, ORAN Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2011 yılı malı destek programları kapsamında ajansta 59 projenin kabul edildiğini ve Yozgat’ta uygulanacak proje sayısının ise 14 adet olduğunu söyledi.

ORAN tarafından gerçekleştirilen '2011 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı' kapsamında, Yozgat’tan mali destek almaya hak kazanan projelerin imza töreni yapıldı.

Reklam
Reklam

İmza töreni öncesi bir açıklama yapan ORAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Yozgat Valisi Necati Şentürk, ajansa 2011 yılı içerisinde sunulan proje başvurularından 59 projenin kabul edildiğini kaydetti. Vali Şentürk, "ORAN Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2011 yılı mali destek programları kapsamında ajansa sunulan proje başvurularının değerlendirilmesi sonucu, bölgede 45 adet KOBİ projesi ve 14 adet kamu projesi olmak üzere toplam 59 proje kabul edilmiştir. Kabul edilen bu 59 projeye yaklaşık 17 milyon TL destek aktarılacaktır. Bu kapsamda, ajanstan mali destek almaya hak kazanan ve Yozgat’ta uygulanacak Yeni Ürün, Yenilikçilik ve Ar-Ge Mali Destek Programı'na 4, Jeotermal ve Madencilik Mali Destek Programı'na 4 ve Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı'na 6 olmak üzere, toplam 14 proje bulunmaktadır. Bugün burada Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından gerçekleştirilen 2011 yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında mali destek almaya hak kazanan 6 adet kamu projesinin imza törenini icra etmek üzere toplanmış bulunmaktayız. Mali destek programları kapsamında, ajanstan destek almaya hak kazanan proje sahiplerini kutlarken, ilimize ve bölgemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmalarına ardından Yozgat Belediyesine ait "Şahin Tepesi Rekreasyon Alanı Projesi", Sorgun Belediyesine ait "Üç Tepelerden Sorguna Bakış Projesi", Aydıncık Kaymakamlığına ait "Kazankaya Kanyonu Turizm altyapısı Geliştirme Projesi", Yenifakılı Kaymakamlığına ait "Yenifakılı İlçesinde Termal Turizme Yönelik Jeotermal Üretim Kuyusunun Açılması Projesi", Akdağmadeni Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğine ait "Akdağmadeni’nde Tarihi Kültürel Varlıklar Canlanıyor Projesi” ve Sarıkaya Kaymakamlığına ait "Suyla Gelen Sağlık Projesi" Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa Palancıoğlu ile taraflar arasında imzalandı.

İmza töreni sonrası bir hatırlatmada bulunan Vali Şentürk, 2010 yılı mali destek programlarına sunulan proje sayısı ve alınan hibe oranına göre, 2011 yılında daha iyi durumda olunduğunu ancak ajansa sunulan proje sayısı ve projelerin niteliği konusunda biraz daha gayretli olunması gerektiğini belirterek, özel sektöründe gayreti ile 2012 yılında bu oranın daha da yükseleceğine inandığını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Yozgat Valiliği Toplantı Salonunda düzenlenen imza törenine ORAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Yozgat Valisi Necati Şentürk, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa Palancıoğlu ve proje sahibi ilçelerin kaymakam ve belediye başkanları katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz