Vali Şentürk: Yozgat’ın eğitim sorunu kalmayacak

Yozgat Valisi Necati Şentürk, 2013 yılında ilin, eğitim yatırımından katkı alması durumunda eğitim sorununun kalmayacağını...

Yozgat Valisi Necati Şentürk, 2013 yılında ilin, eğitim yatırımından katkı alması durumunda eğitim sorununun kalmayacağını söyledi.
Yozgat Valisi Necati Şentürk başkanlığında geniş katılımlı gündem değerlendirme toplantısı yapıldı. Valilik Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya Vali Necati Şentürk'ün yanı sıra Vali Yardımcısı Kemal Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, kaymakamlar ve daire müdürleri katıldı.
Yozgat Valisi Necati Şentürk, toplantıda yaptığı konuşmada, Yozgat'ın tanıtımına ilişkin yapılan çalışmalara, ihtiyaç sahibi vatandaşların durumları, şehit ailelerine ziyaretler, Milli Eğitim Bakanlığı'nca kesinleşen orta öğretim yatırımları, 19 mayıs törenlerine ilişkin hazırlıklar, ORAN Kalkınma Ajansı'na sunulan projeler gibi 14 değişik konunun ele alınacağını söyledi.
Toplantının en önemli gündem maddesinin Milli Eğitim Bakanlığı'nca kesinleşen orta öğretim yatırımları ile Yozgat'a yapılacak yeni okullar olduğunu dile getiren Vali Şentürk, ''Bu yatırımlar dahilinde ilimize Kadışehri'ne 24 derslik bir genel lise, Sorgun'a 200 öğrenci kapasiteli bir ortaöğretim pansiyonu, Yozgat merkeze 24 derslikli Anadolu Lisesi ve 200 öğrenci kapasiteli bir pansiyon, Yerköy, Akdağmadeni ve Şefaatli ilçelerimize 24 derslikli birer Anadolu Lisesi, yine Yozgat merkezde fen lisesine çok amaçlı bir salon, Saraykent'e 16 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 200 öğrenci kapasiteli pansiyon, Sorgun İmam Hatip Lisesine 200 öğrencilik pansiyonu, Yerköy'e 16 derslikli Ticaret Meslek Lisesi yapılacak. Bu okullardan bazıları TOKİ tarafından yapılacak.'' dedi.
Yozgat'ın, 2013 yılında da eğitim yatırımından katkı alması durumunda, ilde eğitim sorununun kalmayacağını kaydeden Vali Şentürk, şunları kaydetti: "Kaymakamlarımızdan, yeni yapılacak okulların yerlerinin en kısa zamanda belirlenmesini ve zemin etüdünü yaptırmalarını istiyorum. Bu konuda belediye başkanlarımızla birlikte yer tespiti yapabilirsiniz. Sizlere, okul projelerinin ve zemin etütlerinin hazırlanması için 15 Nisan’a kadar süre veriyorum. Hangi ilçenin okulunun projesi ve yeri, dediğim tarihe kadar tamamlanmaz ise o ilçeden alıp başka bir ilçeye kaydırırım. Kimse kusura bakmasın, herkes işini zamanında yapacak. Görevini zamanında yerine getirmeyen arkadaşlardan hesabını sorarım. Çünkü bu milletin eğitim sorununu çözmek zorundayız. Buna mecbur ve mahkumuz. Parayı getirmişiz, planlarımızı yapmışız, geriye sadece, bu okulların yerlerini tespit etmek kalıyor. Bunu da en kısa zamanda çözeceğiz.''
Ayrıca, kar yağışından dolayı okulların tatil edilmediği yönünde bazı gazetelerde yersiz haberler yapıldığını ifade eden Vali Şentürk, "Önemli olan, okulları tatil etmek değil, tatil etmek de marifet değildir. Asıl marifet, okulları açık tutmaktır, öğrencilerin eğitimden geri kalmamasını sağlamaktır. Önceki yıllarda da yoğun kar kış olurdu, fakat yine de okullar tatil edilmezdi. Biz okulları tatil ettiğimiz takdirde, ilimizde eğitim gören bütün öğrencilerimiz emsallerine göre derslerinden geri kalıyorlar. Bizler de Meteoroloji'den aldığımız bilgiler doğrultusunda karar veriyoruz." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz