Vali Sözer'den Vakfiye Sitemi

Edirne İl Koordinasyon Kurulu toplantısına başkanlık eden Vali Gökhan Sözer, 2011 yılında vakfiyeden 14,5 milyon...

Edirne İl Koordinasyon Kurulu toplantısına başkanlık eden Vali Gökhan Sözer, 2011 yılında vakfiyeden 14,5 milyon gelir elde edildiğini ancak bunun sadece 3 milyon TL'sinin vakıf eserlerine aktarıldığını öğrenince, "Eserlerin bazıları ya harabe ya da kullanılmıyor. Üzerlerinde ot birikmiş. Gelen parayı başka yerlere yatırıyoruz" siteminde bulundu.

İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Sözer başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Sözer, 2012 yılı yatırım programlarında 215 iş yer aldığını ve bu işlerin proje bedellerinin 4,2 milyar TL'yi bulduğunu belirtti. Bu işler için bir önceki yıl 655 milyon TL harcandığını hatırlatan Sözer, 2012 yılında da 210 milyon TL ödenek kullanılmasının öngörüldüğünü belirtti. Sözer, 2012 yılında kamu kurum ve kuruluşların programlarında yer alan 215 işin 20'sinin bittiğini, 126'sının devam ettiğini, 76'sına ise henüz başlanmadığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Toplantıda ilk sunumu ise Trakya Üniversitesi Yapı İşleri Müdürü Edip Soyyılmaz yaptı. Soyyılmaz'ın ardından Vakıflar Bölge Müdürü Hayati Binler sunumunu yapmak için kürsüye geldi. Vali Sözer, sunum öncesi Binler'e, "Genel müdürlük toplantılarına vakfiye dualarını okuyarak başlıyor. Siz de yanınızda getirin. Toplantılara başlamadan elden ele dolaştırıp okuyalım. Özellikle beddua kısmını içeren bölümü okumakta yarar var. Vakfiyeden milyonlarca gelir elde ediliyor. O yüzden duayı da hatırlatmakta fayda var. Dua kısmını değil ama beddua kısmındaki sorumluluğumu atmak için söylüyorum. Bundan bir pay düşüyorsa düşenler de alsın. Mesela ben beddua almaktan korkarım" dedi.

Bunun üzerine Binler, Vakfiye Bedduası'ndan birkaç bölüm okudu. Binler, sunumunu tamamladıktan sonra Vali Sözer'in sorusu üzerine 2011 yılında vakıf eserlerinden 14,5 milyon gelir elde edildiğini ve vakıf eserlerine 3 milyon TL aktarıldığını belirtti. Bunun üzerine Vali Sözer, "14,5 milyon vakfiyeden gelir elde edeceksin. Vakfiye eserlerimizin üzerine oturmuşuz. Ya harabe ya da kullanılmıyor. Eserlerin üzerinde ot birikmiş. Gelen parayı başka yerlere yatırıyoruz. Bunun üzerine binalarımız ayakta kalmıyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Daha sonra çeşitli kurum ve kuruluşlar sunumlarını yaparak, 2012 yatırım programlarını anlattı. Vakfiye Bedduası şöyle:

"Allah'a ve ahiret gününe inanan, güzel ve temiz olan Hazreti Peygamberi tasdik eden, sultan, emir, bakan, küçük veya büyük herhangi bir kimseye bu vakfı değiştirmek, bozmak, nakletmek, eksiltmek, başka bir hale getirmek, iptal etmek, işlemez hale getirmek, ihmal etmek ve tebdil etmek helal olmaz. Kim onun şartlarından herhangi bir şeyi veya kaidelerinden herhangi bir kaideyi bozuk bir yorum ve geçersiz bir yöntemle değiştirir, iptal eder ve değiştirilmesi için uğraşır, feshedilmesine veya başka bir hale dönüştürülmesine kastederse haramı üstlenmiş, günaha girmiş ve masiyetleri irtikap etmiş olur. Böylece günahkarlar alınlarından tutularak cezalandırıldıkları gün Allah onların hesabını görsün. Malik onların isteklisi, zebaniler denetçisi ve cehennem nasibi olsun. Zira Allah'ın hesabı hızlıdır. Kim bunu işittikten sonra onu değiştirirse onun günahı değiştirenler üzerindedir. Kuşkusuz o, iyilik edenlerin ecrini zayi etmez."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz