Vali sütü önce kendisi içti, sonra öğrencilere dağıttı

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yürüttüğü proje kapsamında ilköğretim okuluna giderek, sütü önce kendisi içti, daha sonra

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yürüttüğü proje kapsamında ilköğretim okuluna giderek, sütü önce kendisi içti, daha sonra öğrencilere dağıttı.

Okuldaki sınıflardan birine girerek öğrencilerle sohbet eden Çiftçi, önce kendisi süt içti, bunun ardından öğrencilere birer kutu süt dağıtımını gerçekleştirdi.

Çiftçi, dağıtımın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Kütahya'daki 302 anaokulu ve ilköğretim okulunda öğrenim gören toplam 45 bin 868 öğrenciye süt dağıtılmaya başlandığını bildirdi.

Reklam
Reklam

Bu tür güzel ürünlerin tüketimine insanların alıştırılması gerektiğini belirten Çiftçi, "İnsanlarımızın kendilerine zarar veren içecekler yerine bu tür içeceklere alışması ve bunların tüketiminin artırılması, sağlıklı nesiller için önemlidir. Sağlıklı hijyen şartlarına uygun, bize özgü ürünlerin de tüketilmesi gerekiyor. Bu projenin ilimizde de yararlı olacağını düşünüyorum" dedi.

Çiftçi, kentte süt dağıtımının iki gün önce başladığını ve herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadıklarını anlatarak, öğrencilerin sütü severek içtiğini ifade etti.

Etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Erkan Gaygısız, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: