Vali Tapsız, kasabalarda incelemede bulundu

Burdur’un Gölhisar ilçesine bağlı kasabalarda incelemelerde bulunan Vali Süleyman Tapsız, İbecik Dastarı dokuma kursunu ziyaret...

Burdur’un Gölhisar ilçesine bağlı kasabalarda incelemelerde bulunan Vali Süleyman Tapsız, İbecik Dastarı dokuma kursunu ziyaret etti. İbecik Dastarı kültürünün devam etmesini isteyen Vali Tasız, kurs alanının genişletilmesi için kurum müdürlerine talimat verdi.
İbecik kasabasına gelen Vali, kasaba meydanında halkla selamlaştı. Davul ve zurnayla karşılanan Vali Tapsız, zurnacıdan sipsi çalmasını istedi. Burdur yöresine ait türküleri çalan sipsi ustası dinleyenleri eğlendirdi. Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit ise sipsi ve davul eşliğinde Burdur yöresine ait halk oyunu oynadı. Meydanda zeybek oynayan Uzun Efe’yi (Ramazan Aktaş) Vali ayakta alkışladı.
Daha sonra kasabası meydanında bulunan İbecik Dastarı Meslek Edindirme Kursunu ziyaret eden Vali Tapsız, buradan 50 TL’ye çocuk elbisesi satın aldı. Kursiyer ve Usta Öğretici Beyhan Konuk ile sohbet eden Tapsız, kursiyerlerden İbecik Dastarı nasıl yapıldığı hakkında bilgi aldı. Vali Tapsız, kasabadan ayrılırken çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Reklam
Reklam

100 YAŞINDAKİ FATMA NİNENİN DUASINI ALDI
Burdur Valisi Tapsız, Yusufça kasabasına giderek 100 yaşındaki Fatma nineyi ziyaret etti. Fatma Bilgin ise Vali’ye ‘Allah adımına bin sevap versin’ şeklinde dua etti.
Ziyarette sırasında Fatma nineye çiçek armağan eden Vali Tapsız, kendi dedesinin de 104 yaşında olduğunu söyledi. Vali Tapsız, en büyük torunu 60 yaşında olan Fatma nineye sağlıklı bir ömür dileyerek vedalaştı.
Daha sonra beraberindekilerle kasabada bulunan ve kurtarma kazısı devam eden kilisedeki çalışmaları inceledi.
Kilisenin henüz Hristiyanlık mezhepleri ortaya çıkmadan önce yapıldığını belirten Müze Müdürü Hacı Ali Ekinci, 2001 yılında Gölhisar ilçesinden bir hakim keşfe geldiğinde, burada küçük bir alanın açıldığını ve mozaikli bir alanla karşılaştığını söyledi. Ekinci, “Biz de gelip baktık ve bir kurtarma kazısı talebinde bulunduk. 2003 yılında aldığımız bir ödenekle bir kurtarma kazısı yaptık. Bitmeyen kısmını da 2004 yılında yaptık. Buranın üstünün bir sundurmayla korunup ziyaretçi hizmetine sunulmasını istediğimizde burada mozaikli alan bulmuştuk. Bu alanın MS 6. yy’a ait olduğunu öğrendik. Bu sene buranın düzenlenmesi için bir ödenek ayrıldı. 50 bin TL’lik ödenek zamanında gelirse yerel yönetiminde buna katkısını sağlayacağız.” diye konuştu.
Böğrüdelik yaylasını da gezen Vali, Gölhisar Belediye Başkanı Veli Cantilav'a "Yayla yolunu biz yaptıracağız, altyapı ve temizlik işlerinide siz yapın." dedi. İlçede incelemelerini tamamlayan Vali, Burdur’a geri döndü.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz