Vali Tapsız, Lisinia'yı Gezdi

Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Karakent Köyü'nde bulunan Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'ni gezdi.

Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Karakent Köyü'nde bulunan Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'ni gezdi.

Dedelerini ve babasını kanserden kaybeden, annesi de kanserle mücadele eden Burdurlu Veteriner Hekim Öztürk Sarıca, ziyarette Vali Süleyman Tapsız'a Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nin kuruluş amacını aktardı. Veteriner Hekim Öztürk Sarıca, Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nin 100 dekar arazide kurulmuş, 1 milyon dolarlık bir yatırım olduğunu , merkezde sigara ve alkolün yasak ve organik ürünlerin kullanıldığını anlattı.

Reklam
Reklam

Köyde bir doğa projesi yürüttüklerini söyleyen Sarıca, "Destek ve hibe kabul etmeyen, zararlı kimyasallara ve kansere karşı bir proje yürütüyoruz. Hedef kitlemiz çocuklar, gençler. Kanser yaşının çocuklara indiği günümüzde kanser olmadan tedbirlerin alınması yönünde projeler yapıyoruz. Kimyasallardan uzak kalmanın yollarını öğretmeye çalışıyoruz" dedi.

Dünya Sağlık Örgütü'ne bağlı çalıştıklarını da söyleyen Veteriner Hekim Öztürk Sarıca şöyle konuştu:

"Çevre kirliliğinden uzak doğal yaşamanın yollarını, burada göstermeye çalışıyoruz. Buranın ticari bir kaygısı yoktur. Projenin başlangıcından bu yana 5,5 yıl geçti, önümüzdeki 4,5 yıl daha faaliyetlerimiz devam edecektir. Projelerimizin büyük bir kısmı Orman ve Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü ile devam ediyor. Rehabilitasyon merkezimiz 10 yıllığına bakanlığa hibe edildi. Gerekli bakımlar, besleme ve diğer hizmetler yapılmaktadır. Yıllık ortalama kuş salım sayımız 20'nin üzerinde Buraya gelen kuşların yarıya yakını doğaya kazandırma şansı buluyoruz. Merkezimizde 30'un üzerinde kuş barınmakta. Bunların tedavisi tamamlandıkça doğaya kazandırmaya çalışıyoruz."

Reklam
Reklam

Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nin Türkiye'ye örnek bir köy olduğunu dile getiren Burdur Valisi Süleyman Tapsız, merkezdeki çalışmaların Türkiye ve dünyada birçok merkez tarafından takip edilmesinin Burdur açısından sevindirici bir durum olduğunu ifade etti. Köydeki çalışmaları takdirle karşıladığını da söyleyen Vali Tapsız, sağlık üzerine yapılan tüm çalışmaları desteklediklerini de dile getirdi.

Ziyarete Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ve Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik de katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz