Vali Tapsız'dan Şehit Aileleri Ve Gazilere Iftar Yemeği

Burdur Valisi Süleyman Tapsız, şehit aileleri ve gazilere iftar yemeği verdi.

Burdur Valisi Süleyman Tapsız, şehit aileleri ve gazilere iftar yemeği verdi.

Serenler Otel'de düzenlenen iftar yemeğine, Burdur AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Mustafa Saatcı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Şimşek, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, İl Müftüsü Osman Artan, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Nevzat Açıkgöz, Şehit ve Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Öztürk, şehit aileleri ve gaziler ile basın mensupları katıldı.

Reklam
Reklam

Vali Tapsız, burada yaptığı konuşmada, şehit aileleri ve gazilere iftar yemeği vermekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ramazan ayının rahmet, mağfiret ve kurtuluş ümidinin tazelendiği bir ay olduğunu söyledi.

Ramazanın Kur'an ayı olduğunu belirten Tapsız, "Çünkü bu ayda Kur'an'ın getirdiği ilahi mesajı anlayıp hayatımıza rehber edinmeye ayrı bir önem veririz. Bu ayda tutmuş olduğumuz oruçta çeşitli hikmetler ihtiva eder, bizlere sayısız nimetlerinin kıymetini hatırlatır. Geçici lezzet ve duygulardan vazgeçip sonsuza dek sürecek manevi derece ve nimetlere ulaşmanın imkanını sunar. Oruç ibadeti aynı zamanda bir irade eğilimidir" diye konuştu.

Nefislerin terbiye edildiği, yoksulların doyulup gözetildiği, sevap ve mükafatın arttığı, af ve mağfiretin çokça ihsan edildiği bir ayda olduklarını vurgulayan Vali Tapsız, Ramazan ayında tutulan oruçların, kılınan teravih namazlarının, okunan hatim ve mukabelelerin, iftar ve sahurların ayrı bir manevi lezzetinin olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Vali Tapsız, şunları söyledi:

"Bu ayın her mümin için getirdiği rahmet, mağfiret ve kurtuluş müjdesinden bütün müminlerin ve insanların hisseder olmasını Yüce Mevla'dan niyaz ediyorum. Sizler çocuklarınızı eşlerinizi, yakınlarınızı en sevdiklerinizi, bu vatan için, bu millet için feda ettiniz. Hepsinin ruhu şad olsun, Allah rahmet etsin. Sevgili kardeşlerim, sizler bize devlete, millete, evlatlarımızın emanetisiniz. Başımızın üstünde yeriniz var, şehitlerimizin ailesi başımızın tacıdır. Vatanı için canlarını feda eden kahraman şehitlerimizin ailelerine hizmet, devletimizin yani bizlerin en önemli görevidir."

Öte yandan, iftar yemeğinin ardından İl Müftüsü Osman Artan, yemek duası yaptı. Daha sonra şehit annesi Vesile Alyanak'ın şehitlerle ilgili okuduğu şiirle program sona erdi.

Muhabir: Volkan Poliçe / Yusuf Karadağ

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz