Vali Tapsız’ın Hafta Sonu Gezileri Sürüyor

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, hayırsever vatandaşlar tarafından bağışlanan binaları gezdi, bazı okullarda incelemelerde bulundu ve...

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, hayırsever vatandaşlar tarafından bağışlanan binaları gezdi, bazı okullarda incelemelerde bulundu ve vatandaşlarla sohbet etti.

Vali Süleyman Tapsız ilk olarak İl Mili Eğitim Müdürü Şerafettin Kızıltaş ile birlikte Zeytçioğlu İlköğretim Okulu'nda incelemelerde bulundu. Buradan Nedim Ökmen Anadolu Öğretmen Lisesi'ne geçen Vali Tapsız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından tahsisi yapılan ve Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri için yapılması planlanan 300 kişilik yurt arazisinde incelemelerde bulundu.

Reklam
Reklam

Vali Tapsız, daha sonra hayırsever vatandaşlar Mehmet Rıfat Kazancıoğlu'nun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından değerlendirilmek üzere hibe ettiği üç katlı binayı yerinde gördü. Ahmet Rasim Caddesi'nde bulunan binanın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, birinci katının halk kitap okuma salonu, diğer iki katın ise Halk Eğitim Merkezi'nin halı, biçki-dikiş kursu ve eğitim hizmetlerinde kullanılmasının düşünüldüğü öğrenildi.

Buradan diğer Kilisli hayırsever iş adamı Yaşar Aktürk'ün yine İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne anaokulu olarak kullanılmak üzere bağışladığı eve geçildi. Yaşar Aktürk, söz konusu tarihi evi restore ettirerek Milli Eğitime bağışlayacağı bildirildi.

Vali Süleyman Tapsız daha sonra yolu üzerinde bulunan bir kahvehaneye uğrayarak, buradaki vatandaşların hal-hatırlarını sordu. Vatandaşların, Vali Tapsız’ın ziyaretinden ve sıcak bir ortamda gerçekleşen sohbetten dolayı memnun kaldıkları gözlendi. Vali Tapsız civardaki esnafları da ziyaret ederek sohbet etti ve sorunlarını dinledi.

Reklam
Reklam

Ziyaretin akabinde dönüş yolu üzerinde Suriyeli bir aileye rastlayan Vali Tapsız, aileyi evinde ziyaret etti. Ailenin durumunu soran ve bilgi alan Vali Tapsız, çocuklarla da yakından ilgilenerek hediyeler verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: