Vali Taşkesen: Çanakkale'yi Yeni Nesle Anlatıp Ülke Sevdasını Diri Tutmalıyız

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, "Çanakkale ruhu bambaşka bir ruh halidir. Bu hali Çanakkale’de yaşanan olayları...

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, "Çanakkale ruhu bambaşka bir ruh halidir. Bu hali Çanakkale’de yaşanan olayları yeni yetişen neslimize aktarmalı bu ruh halini ülke sevdasını diri tutmalıyız." dedi.

Tokat'ta faaliyet gösteren Özel İpek Koleji, Tokat Kültür Sarayı'nda 'Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası' etkinlikleri nedeniyle bir anma programı düzenledi. Programa Vali Mustafa Taşkesen, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, veliler, öğretmenler, çok sayıda davetli ile kolej öğrencileri katıldı.

Öğrencilerinin sahneye koyduğu 'Kınalı Ali' adlı oyun salonda bulunanlar tarafından gözyaşları içinde seyredildi. Programda ayrıca öğrenciler Çanakkale marşları, şiirler ve türküler okudu.

Reklam
Reklam

Özel İpek Koleji Müdürü Hasan Koç, programda yaptığı konuşmada, "Bir öğrencinin yetişmesi sadece Türkçe matematik dersleri ile olmaz. Öğrencilerimize geçmişi öğretip, gelecekte ne yapılması gerektiğinin yolunu göstermek zorundayız. Bize emanet edilen bu çocukları kendi çocuğumuz bilip onları her yönden donanımlı birer birey olarak yetiştirmek bizim görevimiz. Biz bunu yaparken çok zevk alıyor, sevgiyle bu işi öğrencilerimize yansıtmaya çalışıyoruz." dedi.

Vali Mustafa Taşkesen ise Çanakkale ruhunun üzerinde durdu. Taşkesen, Çanakkale cephesinde yaşanan olayların yeni nesle aktarılmasını istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: