Vali Taşkesen’den “5n 1k” Uyarısı

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, projelerin 5N 1K yöntemi ile hazırlandığında sorun olmayacağını belirterek, “Projeleri bağımsız...

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, projelerin 5N 1K yöntemi ile hazırlandığında sorun olmayacağını belirterek, “Projeleri bağımsız denetçiler denetlediği için torpil de olmuyor” dedi.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) 2013 yılı teklif çağrısı bilgilendirme toplantısı 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nda yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Mustafa Taşkesen, basın mensuplarının haber yazarken dikkat ettikleri 5 N + 1 K (ne, nerede, ne zaman, nasıl, neden ve kim?) kuralına göre proje yapılması gerektiğine dikkat çekti. Vali Taşkesen, projelerin geleneksel olarak 5N 1K yöntemiyle hazırlanıp, samimiyetle, doğru bilgilerle sunulduktan sonra sorun olmayacağına dair tecrübeleri olduğunu söyledi. Eli kalem tutan herkesin proje yapabileceğini ifade eden Vali Taşkesen, “Projeleri bağımsız denetçiler denetlediği için torpilde olmuyor. Eğer bunun aksini bilen varsa söylerse biz de o konuda gerekli çalışmaları yaparız. Yani torpil olmuyor, bağımsız denetçiler projeleri denetliyor Onun için de düzgün proje hazırlamak gerekiyor” dedi.

Reklam
Reklam

Bilgilendirme sunumu yapan OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ise uygulanılan 76 proje ile 800’den fazla vatandaşın istihdam edildiği yüzlerce makinenin alındığını ve yüzlerce yeni ürünün üretildiği bir mali destek programını bitirdiklerini söyledi. Özen, sonuç raporuna bakıldığında 30 milyonluk yatırımın gerçekleştiğini ifade ederek, “Bu 30 milyonun 14,5 milyonu ajansımızın desteği 15,5 milyonu ise vatandaşlarımızın desteği. Bu projede çok güzel KOBİ programları uygulandı” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: