Vali Tekinarslan’den Önemli Açıklamalar

Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, Ağrı’da ayak basamayacağı bir santimetre bile yer olmadığına dikkat çekerek, “Ben...

Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, Ağrı’da ayak basamayacağı bir santimetre bile yer olmadığına dikkat çekerek, “Ben Balıkgölü’ne gittiğimde birçok kişi bana oraların tehlikeli olduğunu söyledi. Ben şunu açıkça söylemeliyim ki, Ağrı’da bizim ayak basamayacağımız, gidemeyeceğimiz bir ayakkabı topuğu kadar yer bulunmamaktadır” dedi.

Vali Tekinarslan, Doğubayazıt ilçesindeki bir otelde il merkezi ve ilçelerinde görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi. İlde yaptıkları çalışmaları hazırlanan slayt eşliğinde sunan Vali Tekinarslan, 4 aylık görev süresi içerisinde yaptığı tüm ziyaretleri ve projeleri tek tek anlattı. Ağrı’ya ilk atandığı günden beri hiç negatif düşünmediğini, her zaman sorunların çözülebileceğine inandığını ifade eden Vali Tekinarslan, “Her zaman insan merkezli, vicdanlı ve adaletli bir yönetim anlayışını benimsedik. Bana göre idarenin en büyük icraatı halkın halinden memnun ve hukukundan emin olmasıdır. Eğer devlet bunu başardıysa başarılıdır. İşleyişte sorunların vali ya da kaymakam tarafından değil de alt kısımlarda çözülmesi lazım, yani sıralı sistemde herkesin işini en iyi şekilde yaparak üste iş bırakmaması lazım. İdarenin çözemediği tüm noktalarda kapımızı 24 saat zaten vatandaşa açık tutuyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Ağrı’nın diğer illerle arasında genel olarak fiziki anlamda çok fazla fark olmadığına değinen Vali Mehmet Tekinarslan, sorunun psikolojik olduğunu söyledi. Diğer illerde olan otellerin ya da kafeteryaların Ağrı’da da olduğuna vurgu yapan Vali Tekinarslan, “Sorunların çözümü için elimizden geleni yapıyoruz. Öncelikle devletle vatandaşın kaynaşmasını sağlıyoruz. Atandığımda ilk yaptığım iş, oturduğum konağı vatandaşa açmak oldu. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda halkımız bu bayramı Vali Konağı’nda kutladı. Vatandaş protokol ayrımını yapmamak için oturma düzenini karışık yaptık. Burada benim yanımda oturan yaşlı kadın Türkçe bilmediği için anlaşmakta biraz problem yaşadım ve bu problemin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda devam ettiğini öğrenince arkadaşlarımızla bir proje üreterek SYDV’ye alınacak personelde Kürtçe bilme şartı aradık. Şu an aldığımız personeller vatandaşlarımızla kolay iletişim sağlıyorlar ve şu ana kadar gelen tepkiler gerçekten çok sevindirici. Bana göre Ağrı, Türkçe’nin en güzel konuşulduğu kentlerin başında geliyor” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“TERÖR KORKUMUZ YOK”

Ağrı’nın, Türkiye’nin en güvenilir kentlerinden biri olduğunu belirten Vali Mehmet Tekinarslan, ancak bu kentin turizm değerlerinin yeterince tanıtılmadığından yakındı. Ağrı Valisi olarak Ağrı’da ayak basamayacağı bir santimetre bile yer olmadığına dikkat çeken Vali Tekinarslan, “Ben Balıkgölü’ne gittiğimde birçok kişi bana oraların tehlikeli olduğunu söyledi. Ben şunu açıkça söylemeliyim ki, Ağrı’da bizim ayak basamayacağımız, gidemeyeceğimiz bir ayakkabı topuğu kadar yer bulunmamaktadır. Belki gittiğimiz yerlerde çatışma riski olabilirdi, ancak bu ülkeyi sevmenin de bir bedeli var” dedi.

Ağrı’da atıl durumda olan tüm kamu binalarını yeniden değerlendirecekleri ifade eden Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, köylerde atılan durumda olan kamu binalarının taziye evi, düğün salonu ve köy odası olarak değerlendirileceğini söyledi. Ağrı’da birinci önceliği eğitime verdiklerini kaydeden Vali Tekinarslan, “Çocuklarımızın eğitimine ve spor yapmalarına büyük önem veriyoruz. Önümüzdeki günlerde bisiklet ve binicilik alanında çalışmalarımız olacak. Ağrı’da 175 bin öğrencimiz var. Bu çok önemli bir rakam. Bunu iyi değerlendirmeliyiz. Nüfusun 3’te biri öğrenci. Kadının cahil olduğu bir toplumdan bir şey olmaz” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

“TERÖR, TURİZMİ VURUYOR”

Ağrı’nın çok güzel bir turizm potansiyelinin olduğunu, ancak terör nedeni ile turizmin istenilen seviyelerden olmadığını dile getiren Vali Tekinarslan, “Şu anda İshakpaşa Sarayı’nı bir yılda 250 bin kişi ziyaret etmiş. Ancak terör olmazsa belki bu sayı 1 milyon olacak. Ben buna inanıyorum. Terör korkusuyla turizm olmaz. Gürbulak Sınır Kapısı’ndan yılda 1 milyon insan, 200 bine yakın araç geçiyor. Sınır kapısının daha modern ve sorunsuz olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ağrı’da turizm potansiyelini artırmak için değişik projelerimiz var. Bunlardan birisi tarihi Bayazıt Evleri’ne uygun butik otel projesidir” dedi.

“BENİM DÖNEMİMDE DEVLET TİCARET YAPMAYACAK”

Ağrı’da işletme mantığıyla yapılan, ancak çürümeye terk edilen Güneykaya Kayak Tesisi, Süt Fabrikası gibi projeleri değerlendiren Vali Mehmet Tekinarslan, bu tesislerin kar amacıyla yapıldığını, ancak devleti çok fazla zarara soktuğunu söyledi. Kendi döneminde bu tarz işletmelerin yapılmayacağını kaydeden Vali Tekinarslan, “Devlet bu işletmeleri işletemeyerek işletmeciye kötü örnek oluyor. Şimdi kayak tesislerini kiraya vermeye çalışsak, herkes ‘Orası işlemiyor ki’ diyecek. Yani bir anlamda kötü örnek oldu. Hadi devlet 49 yıllığına verdi, alan şahıs hiç demiyor mu ‘bu devlet malını nasıl bana 49 yıllığına veriyorsun’. Şu an elimizde bir enkaz var ve bunları temizlemeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Mehmet Tekinarslan, program sonunda basın mensupları ile fotoğraf çektirdikten sonra ilçedeki açılışlara katılmak üzere toplantıdan ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: