Vali Tekmen, Ankara'da 5'te 5 yaptı

Vali Tekmen Çalışıyor, birileri seyrediyor!

Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, 07.12.2011 Çarşamba günü Ardahan İl Genel Meclisini ziyaret ederek Meclis Üyelerine, geçen hafta Ankara’da Ardahan’ın kalkınması ve gelişmesiyle ilgili yatırım ve hizmetler konusunda Bakanlar nezdinde bulunduğu temaslar hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

Yerel ve ulusal basının da hazır bulunduğu bu ziyarette Vali Tekmen, önce Ardahan İl Özel İdaresinin de üyesi olduğu Vilayetler Hizmet Birliği'nin Ankara’da 28.11.2011 tarihindeki meclis toplantısına katıldığını; bu Birliğin kaynaklarıyla Ardahan’a geçen sene modern bir öğrenci yurdunu, bu sene de bir anaokulu yaptırdıklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’la yaptığı görüşmede, halen ilimizde onarımı sürdürülen tarihi Kongre Binası, AR-GE Binası ve Kale düzenlemeleri için ödenek desteği sağladığını ve “Şehir Kulübü” olarak bilinen iki katlı tarihi yapının onarımı ve hizmete sorulması için girişimlerine destek sözü aldığını söyleyen Vali Tekmen, aynı Bakanlığa onanması için sunulan 10 milyon Euro’luk Avrupa Birliği Yalnızçam Kayak Tesisleri Kompleksi projesinin imar düzenlemesinin bir an önce imzalanması ve sözleşme aşamasına geldikleri projenin imalatına bu baharla birlikte başlamayı hedef aldıklarını ifade etti.

Açılış aşamasına getirilen Ardahan yeni Devlet Hastanesinin hizmete sokulması için son hazırlıkların yapıldığını ve bazı ihtiyaçlar için Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile görüştüğünü vurgulayan Vali Mustafa Tekmen, bu bölgede yapımı bitirilen 500 TOKİ konutu ile 24 derslikli ilköğretim okulunun, hastane ile birlikte hizmete sokulması için TOKİ Başkanı ile görüştüklerini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile ilimizdeki spor tesislerinin mevcut durumunu paylaşarak; Köylere Hizmet Götürme Birliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ortaklığında inşaatına başlanan yarı olimpik kapalı yüzme havuzu ve diğer spor tesisleri kompleksine ödenek temini konusunu değerlendirdiklerini de belirten Vali Tekmen, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nı ziyaret ettiğini, bir an önce açılması için takip ve gayret içinde olduğu Aktaş Sınır Kapısı ihale sözleşmesinin bu hafta sonuçlandırma aşamasına geldiği bilgisine ulaştıklarını belirtti.

Reklam
Reklam

30 Kasım 2011 Çarşamba günü TRT Anadolu kanalında canlı yayın konuğu olarak Ardahan’ı yaklaşık 1,5 saat tanıtma imkanı bulduğunu anlatan ardahan Valisi Mustafa Tekmen, bunun için TRT ve Anadolu Ajansına bu imkanı sağladıkları için teşekkür ettiğini belirterek, İl Genel Meclisi üyelerini tek tek dinleyerek gelecek yıl yapılması gerekenler konusunda görüşlerini alan Valimize bu ziyaret ve bilgilendirmelerinden dolayı İl Genel Meclis Başkanı Bedrettin Çakıcı ve Meclis Üyeleri teşekkür ederek memnuniyetlerini bildirdiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz