Vali Tepe: Akif, Eserlerinde Birlik Ve Beraberlik Vurgusu Yapıyor

Kars Valisi Eyüp Tepe, Mehmet Akif Ersoy’un dilin toplumsal kimliğini öne çıkardığını eserlerinde; ırkçılığa, umutsuzluğa...

Kars Valisi Eyüp Tepe, Mehmet Akif Ersoy’un dilin toplumsal kimliğini öne çıkardığını eserlerinde; ırkçılığa, umutsuzluğa çattığını, birlik-beraberlik, kardeşlik, bağımsızlık, milliyetçilik ve inanç vurgusu yaptığını söyledi.

Vali Tepe Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri öncesi yaptığı açıklamada, Akif'in yediden yetmişe varoluş mücadelesinin verildiği Kurtuluş Savaşı'nın en zorlu döneminde, al bayrağın ve onun hürriyetini ebedîleştirmiş, milletin ruhunu, şanlı tarihini, ideallerini yansıtan ölmez değerlerden biri olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

HALK EĞİTİM MERKEZİ AKİF’İN ESERLERİ İLE SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasın ardından Kars Halk Eğitim Merkezi'nde, organize edilen program kapsamında Mehmet Akif Ersoy'un hayatı slaytlar ve tiyatro eşliğinde izleyicilere anlatıldı. Program Fen Lisesi öğrencilerinin İstiklal Marşı'nın yazılma sürecini sahneledikleri tiyatro oyunuyla devam etti.

Ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında birinciliğe ulaşan Şehit Albay İbrahim Karaoğlu Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencisi Kevser Nur Çapraz’ın arkadaşlarının sahnelediği gösteri sonrası İstiklal Marşı'nı coşkulu okuması salonda sessizlikle dinlendi.

Öte yandan ödül töreninde İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışmasında 1. olan Kevser Nur Çapraz’a ödülünü Kars Valisi Eyüp Tepe verirken, 2. olan Atatürk Ortaokulu öğrencisi Yağmur Tosun'a ödülünü Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 3. olan İsmetpaşa İlköğretim Okulu öğrencisi Didem Özmen'e ise ödülünü Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz