Vali Tepe: Biz Ölüme Giderken Bir Olmuşuz, Yaşarken Niye Bir Olmayalım

Kars Valisi Eyüp Tepe, Çanakkale şehitlerini anma etkinliklerinde, bu savaşların Anadolu'daki ortak tarihin, ortak millet...

Kars Valisi Eyüp Tepe, Çanakkale şehitlerini anma etkinliklerinde, bu savaşların Anadolu'daki ortak tarihin, ortak millet bilincinin yazıldığı savaşlar olduğunu ifade ederek, "Biz ölüme giderken bir olmuşuz, yaşarken niye bir olmayalım.” dedi.

Çanakkale Zaferi'nin 98. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen programa katılan ve anıta çelenk koyan Kars Valisi Eyüp Tepe, saygı duruşunda bulundu, duygularını paylaştı ve şehitlik müzesini gezdi. Tepe, çıkışta ise Kars şehitlerinin kabirlerine güller bıraktı.

Reklam
Reklam

Vali Tepe, bugün Anadolu coğrafyasında bağımsız olarak yaşıyor olmanın, 1915’te tüm dünyaya, “Çanakkale Geçilmez” diye haykıran Mehmetçiğin sayesinde gerçekleştiğini hatırlatarak, “Ecdadımızın emaneti olan aziz vatan uğruna, bağımsızlık uğruna Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisi, Sünnisiyle, Türküyle, Kürdüyle omuz omuza Sarıkamış’ta, Çanakkale’de ve daha birçok cephede savaştık, on binleri, yüz binleri şehit verdik.” dedi.

Özellikle gençlerin bunu çok iyi analiz etmeleri gerektiğine vurgu yapan Vali Tepe, “Bu milletin; yaşamla ölüm arasındaki dönüm noktalarında nasıl birleştiğini, Sarıkamış, Çanakkale, Sakarya, Dumlupınar ve Büyük Taarruz’u çok iyi bilmeleri gerekiyor. Bu savaşlar bizim ortak tarihimizin, ortak millet bilincimizin yazıldığı savaşlardır. Yani; biz ölüme giderken bir olmuşuz, yaşarken niye bir olmayalım. Çanakkale bunun en güzel örneklerindendir. Dedelerimiz koyun koyuna yatarken, biz sırtımızı bir birimize dönemeyiz.“ şeklinde konuştu.

MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ SÜREÇTEN UMUTLU

Reklam
Reklam

Etkinlikte, gazetecilerin çözüm sürecine yönelik sorularını cevaplayan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kars Şube Başkanı Yüksel Öztürk, çözüm sürecinden ümitli olduklarını söyledi.

Başkan Öztürk, illaki bu barışın herkesin istediği gibi olmayabileceğine değinerek, “Bu barış biz inanıyoruz ki bir şekilde olacak. Bu, belki bir fedakârlıktır. Herkes bu fedakârlığı yapacak, bir katkıda bulanacaktır. Tabi, ateş düştüğü yeri yakıyor. Ona inanıyoruz ama onların da bu konuda biraz daha sabırlı olmasını diliyorum. Bu sürecin milletimize ve memleketimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: