Vali Topaca: 122 hizmetleri konusunda ciddi bir eksikliğimiz yok

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, 122 hizmetleri konusunda en önemli konunun hastaya en kısa zamanda ulaşılması...

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, 122 hizmetleri konusunda en önemli konunun hastaya en kısa zamanda ulaşılması ve gerekli müdahalenin yapılması olduğunu söyledi. Topaca, Kocaeli’nin bu noktada iyi bir konumda olduğunu ve 112 hizmetleri konusunda ciddi bir eksikliğin olmadığını belirtti.
Kocaeli’nde Acil Sağlık Hizmetleriyle ilgili 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği Komuta Kontrol Merkezi’nde konuşma yapan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, vatandaşların sağlık sorunlarıyla ilgili bir problemi olduğunda bu merkezi aradığını ve sağlık ekibi talep ettiğini söyledi.
Komuta Kontrol Merkezleri için vatandaşların talebine kısa zamanda cevap vermenin önemli olduğuna işaret eden Topaca, “Özellikle kent merkezlerinde hastaya ulaşmamız 3-5 dakikaya kadar inebilmektedir. Kırsal alanlarda ise yarım saat içerisinde en yakın istasyondan olaya intikal sağlanmaktadır. Bu noktada iyi yerde olduğumuzu düşünüyoruz. Bu merkezlerimizin de en önem verdiği konu hastaya en kısa zamanda ulaşmaktır.” diye konuştu.
122 hizmetleri konusunda ciddi bir eksikliğin bulunmadığını ve bundan da vatandaşların emin olması gerektiğinin altını çizen Topaca, "Buradaki kayıtlara herhangi bir olay geldiği zaman burada bulunan ekibimiz, olaya cevap veriyor. Ve yapılan müdahaleler de saniyesi saniyesine kayıt altına alınıyor. Şikayetler olduğu zaman değerlendirdiğimizde bu kayıtlara bakıyoruz. Ne kadar zamanda olaya intikal ediliyor, hastaya kaç dakikada müdahale ediliyor, ambulansa alınıp kaç dakikada hastaneye intikal edildiğini bütün ayrıntılarıyla buradan izliyoruz. O açıdan, herhangi bir ihmalle herhangi bir eksiklikle karşılaştığımızda zaten gereğini yapıyoruz. Buradan 112 hizmetleri konusunda çok büyük bir eksikliğinin ve ekibimizin ihmalinin olmadığını söylemek istiyorum." şeklinde konuştu.
Vatandaşların gerekli olmayan durumlarda 122’yi arayarak yanlış bilgilendirme yaptığını dile getiren Topaca, "Ambulansın müdahale etmemesi gereken bir olaya müdahale etmesi, çok daha acil başka bir hastaya yapılacak olan müdahaleyi geciktirebilir. Gerekli olmadıkça, zorunlu olmadıkça, acil olmadıkça 112'den bu tür bir talepte bulunmazlarsa bu hizmeti daha verimli yürütebiliriz.” diyerek vatandaşları yanlış bilgilendirmeye karşı uyardı.
Kocaeli’nin yoğun bir kent olduğunu belirten Vali Topaca, “Bazen sağlık ekibimizin olaylara gecikmesi olabiliyor. Ama bunlara rağmen ilk 10 dakikada hastaya ulaşmaya çalışıyoruz. Hedefimiz yüzde 90’a ulaşmak. Bu hedefi daha da çabuk gerçekleştireceğimizi düşünüyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz