Vali Toprak Bombalanan Okulu Ziyaret Etti

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, sabah saatlerinde molotof kokteyli ve ses bombalı saldırının gerçekleştirildiği Şehitlik Lisesi’ni...

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, sabah saatlerinde molotof kokteyli ve ses bombalı saldırının gerçekleştirildiği Şehitlik Lisesi’ni ziyaret etti.

Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde bulunan Şehitlik Lisesi idari kısmını basarak molotof kokteyli ve ses bombalı saldırı düzenledi. Saldırının ardından 2 öğretmen ve bir öğrencide yanık yarası oluştu. Olayın ardından Şehitlik Lisesi’ne gelen Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, incelemelerde bulundu. Vali Toprak, olayı yaklaşık 10 kişilik yüzü örtülü bir grubun yaptığını söyledi. Güvenlik birimlerinin kameraları inceleyerek olayı gerçekleştirenlerin kimliğine ulaşma çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Vali Toprak, “İki öğretmenimiz hafif şekilde yaralanmıştır. Geçmiş olsun diyoruz kendilerine, onlar da hastanelerdeki tedavi sonrasında evlerine döndüler, herhangi bir problem genel manada bulunmuyor. Şüphesiz ki etkilendiler. Saçı yanan, eli yanan iki arkadaşımız var. Herhangi bir hayati tehlikeleri bulunmuyor. Bir de öğrencimize el yapısı patlayıcının patlaması nedeniyle camlardan göğsünden yaralandı. Onun da yarın ameliyatı gerçekleştirilmiş olacak. Hiçbirinde hayati tehlike yok” dedi.

Reklam
Reklam

Okulun giriş kapılarının bulunduğunu, fakat göstericilerin okulun dışından, duvarlardan atladıklarını aktaran Vali Toprak, “Güvenlik görevlisini her bir noktaya da koysanız yine belli bir noktada problem olabilir. 11 noktada kamera var. Güvenlik kuvvetlerimiz geliyor ama yapıp atması ile birlikte mesele bitiyor. İnşallah daha iyi bir noktaya toplum olarak da, güvenlik olarak da, olayların önlenmesi olarak da geleceğiz diye düşünüyoruz. 155-156’ya ihbarda bulununuz. Yarın öbür gün bizim görüp de ihbar etmediğimiz, müdahale etmediğimiz bir olay bir başka sokaktan geçtiğimizde bize bomba olarak saldırı olarak dönebilir” diye konuştu.

“ÇOCUKLAR GELECEĞİNİ KURTARMAK İÇİN BURAYA GELİYOR”

Buraya gelen çocukların her birinin kendi zorluğu bulunduğunu ifade eden Vali Toprak şöyle devam etti:

“Zorluklara rağmen bu okulu bitirip gelecekte ben mühendis olabilirim, öğretmen olabilirim, vali olabilirim, asker olabilirim, polis, hemşire olabilirim derdinde, yani ben geleceğimi kurtarmak için bir meslek sahibi olabilirim diye insan olmak için, başta eğitilmek için buraya geliyor. Ama birileri maalesef bu ifade ettiğim hususlardan nasibini almamış olanlar, kandırılmış olanlar, maalesef bu olumsuz olayları gerçekleştirebiliyorlar. Ellerine molotof alıp, el yapımı patlayıcıları alıp buraya gelip, bu saldırıyı gerçekleştirenleri, buralara yönlendirenlerin üzerinde de duruyoruz. Bu çok önemli. O yönlendirenler baktığımızda, ülkemizde demokrasinin insan haklarının en ileri düzeye Avrupa Birliği'nin dünya ülkeleri standartları üzerine geldiğini, o ülkeleri gidip gezdiğimizde de inceliyoruz. Ama ona rağmen bu saldırıyı gerçekleştirenlerin eline ayrıca o zihni yıkananlar, ama birde onları yetiştiren, onları destekleyen, onları yönlendirenler de bu kötülükler içerisinde boğulup gideceklerdir diye düşünüyorum. Hiçbir şekilde bu olumsuzlukların ahı kalmıyor. Biz tüm bunlara rağmen devletimizin tüm kurum ve kuruluşları, güvenlik birimleriz her bir noktada görev yapan arkadaşlar olmak üzere kim ne yaparsa yapsın, kim ne söylerse söylesin, terörü, terörizmi, suçu, suçluluğu ortadan kaldırıcı hep her türlü gerek güvenlik konseptinde, gerek toplumu eğitmek adına gerek mesleki kalifiye ile o vatandaşlarımızı gençlerimizi kalifiye etmek adına üzerimize düşen her görevi hiçbir şekilde yılgınlık, eringenlik göstermeden görevimizi yapmaya devam edecek, tüm güvenlik birimleri devam edecek tüm öğretmen arkadaşlar eğitim camiası devam edecek. Bunun da böyle bilinmesi gerekiyor.”

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Vali Toprak molotof kokteyli ve ses bombası atılan bölümlerde incelemelerde bulundu. Okul eğitimine bir gün süreyle ara verildiği belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: