Vali Toprak, MTA'da Incelemelerde Bulundu

Vali Mustafa Toprak, Maden Tetkik Arama (MTA) Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğü'nde incelemelerde bulundu.

Vali Mustafa Toprak, Maden Tetkik Arama (MTA) Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğü'nde incelemelerde bulundu.

Vali Toprak, MTA Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Ekrem Tosun eşliğinde, müdürlük bina girişinde bulunan ve Diyarbakır'da çıkan krom, demir, kurşun, obsidyen ve volkan taşını inceleyerek, Tosun'dan numuneler hakkında bilgi aldı.

Daha sonra kurum içinde de incelemelerde bulunan Vali Toprak, Diyarbakır'daki madenlerin değerlendirilmesi ve çalışmaların yoğunlaştırılması konusunda Tosun'a talimat verdi.

Reklam
Reklam

Kurum personeli ile bir süre sohbet ederek çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Toprak, Türkiye'de ve bölgede çıkarılan maden, mineral ve fosil numunelerinin sergilendiği rafları inceledi.

Vali Toprak, ilin ve bölgenin çok önemli miktarda ve çeşitte maden potansiyeline sahip olduğunu belirterek, "Madenlerimiz ülkemiz için çok önemli bir doğal zenginliktir. Doğal kaynakları bulalım ve onlara sahip çıkıp en iyi şekilde yararlanalım. Maden Tetkik Arama Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğü bu anlamda önemli çalışmalar yürütmektedir. Diyarbakır'ın sahip olduğu yer altı zenginliklerinin gün ışığına çıkarılması, işletilmesi, istihdama, ekonomik hayata ve turizme önemli katkılar sağlayacaktır" dedi.

Muhabir: Meral Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: