Vali Toprak: Şahin Öner Olayında Ifade Ettiğim Bilgiyi Kimse Çarpıtmasın

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 10 Şubatta Şehitlik semtinde Şahin Öner’in ölümüyle sonuçlanan olaydan sonra basın...

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 10 Şubatta Şehitlik semtinde Şahin Öner’in ölümüyle sonuçlanan olaydan sonra basın resmi bir açıklamada bulunmadığını sadece meramını ifade ettiğini söyledi. Vali Toprak, "Hiçbir şekilde bir değerlendirme yazılı bir şekilde yapılmamıştır. O gün o manada yanlış yargıların içerisine girenler mahcup olmasınlar. Hiçbirimiz mahcup olmayalım. Evet olayın sıcaklığıyla orada bir meram ifade edildi. Bir açıklama yapılmamıştır. Düşünüldüğü şeklinde bir ifade kullanılmıştır. Kimse çarpıtmaya çalışmasın." dedi.

Reklam
Reklam

Toprak, Kayapınar İlçesi Hantepe Eğitim Şehitleri İlkokulu'nda Süt Dağıtımı Programına katıldı. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Toprak, 10 Şubatta Şehitlik semtinde Şahin Öner’in ölümüyle meydana gelen olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Meydana gelen olayın üzücü bir durum olduğunu belirten Toprak, olayın ceryan ettiği sırada bilgilerin geldiğini bu bilgilerin de basın mensuplarıyla paylaşıldığını söyledi. Vali Toprak, her makamın yetkileri dahilinde ifade edebileceği konuların olduğunu da kaydetti.

Olayları ve anlatımları meramları yanlış bir şekilde değerlendirmenin yanlış olduğunu ifade eden Toprak, "Deniliyor ki burada toplumsal olay var. Yol kesilmiş. Taşlama var. El yapımı patlayıcılar, molotoflar atılıyor. Polis merkezinden zırhlı araçlar oraya gönderiliyor ve orada yoğun bir şekilde bu ifade ettiğimiz ortam var. Daha sonra olay yerinden ortaya çıkan bulgular var. Ama bir olayın gerçek manada sebebinin ne olduğu hukukun üstünlüğüne inanmış ve adli makamların otopsiyi de içine alacak net sonuçlar. Eğer problem kusur kastı yanlışlık varsa da açıklıkla ortaya çıkabilecek bir mekanizma var. Onun için hiç kimsenin de bir endişesi olmasın. Bunun özellikle böyle algılanmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Toplumsal bazlı olaylarda meydana gelen ölümlerde ilk planda akla gelebilen durumların olabildiğini belirten Toprak, Şahin Öner’in ölümünden sonra yaptığı açıklamayı kastederek, "Hiçbir şekilde bir değerlendirme yazılı bir şekilde yapılmamıştır. O gün o manada yanlış yargıların içerisine girenler mahcup olmasınlar. Hiçbirimiz mahcup olmayalım. Evet olayın sıcaklığıyla orada bir meram ifade edildi. Bir açıklama yapılmamıştır. Düşünüldüğü şeklinde bir ifade kullanılmıştır kimse çarpıtmaya çalışmasın." dedi.

Cumhuriyet Başsavcılığı, hakimlerin ve yargının olayı çözeceğine inandığını belirten Vali Mustafa Toprak, yanlış ifadelerle insanların zihinlerini bulandırılmasının etik olmadığını dile getirdi. Toprak, şu ifadelere yer verdi: "Hiçbir ama hiçbir olay yanlış istikamete gitmez çünkü onu yanlış istikametlerden alıp, adalet ölçüsü içerisinde sonuna kadar doğru bir şekilde çözümleyecek mekanizmalar ve otoriteler var. Onun için ifade edilmeyen ya da o şekliyle ifade edilmeyen meramı alıp öyleymiş gibi yanlış noktalarda yanlış şekilde tartıştırmak bu sürece insanlara da olumlu katkı sağlamıyor."

Reklam
Reklam

Vali toprak ayrıca Öner’in ailesine başsağlığı diledi. Her yıl 1 Şubattan itibaren sokakları hareketlendirilmeye çalışıldığını hatırlatan Toprak, vatandaşların olumsuz olaylardan uzak durmasını istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: