Vali Toprak'ın Köy Ziyaretleri

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak köy yol altyapı ve içme suyu çalışmalarını incelemek üzere Çüngüş ve...

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak köy yol altyapı ve içme suyu çalışmalarını incelemek üzere Çüngüş ve Çermik ilçesine bağlı köyleri ziyaret etti.

KÖYDES projesi ve İl Özel İdaresi tarafından 2012 programına alınmış köy yollarını ve diğer yatırım çalışmalarını incelemek üzere Çüngüş ve Çermik ilçesine giden Vali Mustafa Toprak'a, Çüngüş Kaymakamı Cengiz Erdem, Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Akyol, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı, İl Genel Meclis Üyeleri ve diğer ilgililer eşlik etti. İlk olarak Çüngüş ilçesine bağlı Hindibaba köyünü ziyaret eden Vali Toprak, vatandaşların talebi üzerine köyün içme suyunun incelenmesi talimatını verdi, ayrıca köye sulama kanallarının yapılması için ilçe kaymakamlarına gerekli kaynağın aktarıldığını ifade etti. Ardından Malkaya köyüne geçen Toprak, köyün su yatağındaki sıkıntının teknik heyet tarafından incelenip giderilmesi, kanalizasyon ile içme suyunun incelenmesi talimatını verdi. Köylülerin isteği üzerine 300 metre uzunluğundaki asfalt yol arasında stabilize olan yolu inceleyen Vali Toprak, söz konusu yolun 2012 yılında beton yol olarak yapılacağını müjdeledi.

Reklam
Reklam

Yol incelemelerine devam eden Vali Toprak, Gökçepelit köyünü ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. Ardından Koçören köyünü ziyaret eden Vali Toprak, okul ile Sayar mezrası arasındaki yolun acilen yapılması talimatını verdi.

Vali Toprak, Çüngüş ilçesi ile Geçit köyü arasındaki 6 km uzunluğundaki yolu inceledikten sonra Geçit köyündeki vatandaşların talepleri üzerine kanalizasyon çalışmasının köyle birlikte yapılacağını ve gereken malzemelerin köye verileceğini söyleyerek yeni hizmete giren köy camisini ve taziye yerini inceledi. Ayrıca 6 km'lik yolun iyileştirileceğini, köyün sulama kanallarının 2012 de yapacaklarını ve gerekli kaynağı kaymakamlığa aktardıklarını söyledi.

İbikkaya köyünü de ziyaret eden Toprak, vatandaşlara yolun genişletileceği ve iyileştirileceği müjdesini verdi. Toprak, su yetersizliği olan İbikkaya köyüne 2012 yılı programında incelemeler yapılarak uygun görülen yere sondaj vurulması talimatını verdi.

Daha sonra Çermik ilçesinde bağlı Pınar köyünü ziyaret eden Vali Toprak, Çermik ilçesine bağlı köylerde yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi vererek 2012 yılında Çermik ilçesinin köylerinde asfalt, içme suyu tesisi geliştirme, sondaj, kanalizasyon, hayvan içme suyu göledi gibi gelişmeler yapacaklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Pınar köyünde ayrıldıktan sonra Korudağ, Karakaya, Armutlu, Yayıklı, Göktepe, Bahçe köylerinin yollarını inceleyen Vali Toprak, son olarak Çermik Spor Salonu'nu ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve yetkililere eksikliklerin en kısa zamanda tamamlanıp spor salonunun faaliyete geçmesi için talimat verdi ve ilçeden geç saatlerde ayrılarak Diyarbakır'a döndü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: