Vali Toprak’tan Şehit Ailesine Taziye Ziyareti

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Çermik ilçesinde yapılan çalışmaları yerinde görmek için gittiği ilçede geçtiğimiz günlerde...

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Çermik ilçesinde yapılan çalışmaları yerinde görmek için gittiği ilçede geçtiğimiz günlerde Şırnak’ta teröristler tarafından şehit edilen polis memuru İbrahim Engin’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Yeni yapılacak olan hükümet konağı inşaatını ve KÖYDES kapsamında yapılan çalışmaları yerinde görmek amacıyla Çermik ilçesine gelen Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak’ı İlçe Kaymakam Mimar Sinan Batmaz, Belediye Başkanı Mehmet Akdağ, İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Muhammet Akbaba, AK Parti İlçe Başkanı Murat Kara, İl Genel Meclis üyeleri Şehmus Karamehmetoğlu, Ethem İpek, Cemal Aydın ve daire amirleri karşıladı. Vali Mustafa Toprak, temeli atılan yeni Çermik hükümet konağı hakkında İlçe Kaymakamı Mimar Sinan Batmaz'dan bilgi aldı. Kaymakam Batmaz, Çermik'in yeni hükümet konağına 29 Ekim 2013 tarihinde kavuşacağını belirterek, inşaat çalışmalarının süratle devam ettiğini söyledi. Hükümet konağı inşaat alanını gezen Vali Mustafa Toprak, daha sonra kaymakamlık makamında Çermik'in sorunlarıyla ilgili brifing aldı. Vali Toprak, Çermik kaplıcalarının süratle iyileştirilmesini isteyerek, günün şartlarına uygun modern kaplıca tesisleri yapılması için Belediye Başkanı Mehmet Akdağ'dan ivedilikle proje hazırlamalarını istedi. Toprak, kaplıcalar için proje ile kendilerine gelindiğinde gerekirse Kalkınma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’ndan ek ödenek talep ederek, Çermik'i modern günün şartlarına uygun kaplıcalara kavuşturacaklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Vali Toprak’a ilçe hakkında bilgi veren Kaymakam Mimar Sinan Batmaz, 2012 yılında Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 38 projenin yapıldığını bunlardan 16'nın bittiğini belirterek, 21 projenin devam ettiğini, 1 projenin de iptal edildiğini söyledi. Kaymakam Batmaz, Köylere Hizmet Götürme Birliği bütçesi dışında valilik tarafından ilçelerinin köy yolları çalışması için 1 milyon 510 bin lira, içme suyu için 184 bin ve kültür faaliyetleri için ise 256 bin lira ödenek gönderildiğini söyleyerek Vali Mustafa Toprak'a teşekkür etti.

Kaymakam ve belediye başkanından ilçe sorunlarını dinleyen Vali Mustafa Toprak beraberindeki heyet ile birlikte geçtiğimiz günlerde terör örgütü mensuplarının saldırısı sonucunda şehit olan polis memuru İbrahim Engin’in babası öğretmen Mustafa Engin’i ziyaret ederek taziye dileklerini iletti. Vali Toprak, şehit polis memuru babası Mustafa Engin'e evladının en yüksek mertebede olduğunu ve bu kahraman evlatlar sayesinde huzurun hakim olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Vali Toprak ziyaretlerinin ardından Çermik’ten ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz