Vali Tuna: Jandarma Artık Üstün Hizmet Veren Yapıya Kavuştu

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Jandarmanın bugün geldiği noktada geçmişe kıyasla önemli kazanım ve gelişmeler...

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Jandarmanın bugün geldiği noktada geçmişe kıyasla önemli kazanım ve gelişmeler neticesinde daha üstün hizmet veren bir yapıya kavuştuğunu söyledi.

Jandarma Teşkilatı’nın 174. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı'nda bir tören düzenlendi. Vali Güngör Azim Tuna, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Feyzullah Günal, Tümgeneral Cevat Yazgılı, Tuğgeneral Şaban Umut, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, şehir protokolünün katıldığı törene basın mensuplarının çağrılmaması dikkat çekti. Basın mensuplarının davet edilmediği törenin haberi ise Valilik Basın Bürosu tarafından medya ya servis edildi.

Reklam
Reklam

Törende konuşan Vali Tuna, Jandarma Teşkilatı'nın 174 yıllık tarihi boyunca Türkiye'de yaşayan milyonlarca insanın huzurunu ve güvenliğini sağlamada üzerine düşen görev ve sorumluluğu layıkıyla yerine getirdiğine söyledi. Vali Tuna, “Emniyet teşkilatımızla birlikte hepsinin ortak amacı, hepimizin ortak amacı öncelikle bu ülkede yaşayanların can ve mal emniyetini, huzur ve güvenliğini sağlamaktır.” dedi.

Jandarmanın bugün geldiği noktada geçmişe kıyasla önemli kazanım ve gelişmeler neticesinde daha üstün hizmet veren bir yapıya kavuştuğunu kaydedin Vali Tuna, şöyle dedi: “Özellikle suçun önlenmesi, devletimizin imkânları da geliştikçe çok önem arz ediyor. Suç oluştuktan sonra bunu yakalamak mesele değil. Önemli olan suç oluşmadan bunu önleyici tedbirlerle nasıl bertaraf etmek, azaltmak, bu potansiyeli yok etmektir. Bunun için çalışmalar yapmak ve projeler üretmek, gayret göstermek gerekmektedir.”

Devlet kurumlarının huzur ve güvenin sağlanması adına kendi aralarında yapacağı işbirliğinin önemini vurgulayan Vali Tuna, zor şartlar altında görev yapan kolluk kuvvetlerinin hiçbir fedakârlığı esirgemeyen ailelerine de teşekkür etti.

Reklam
Reklam

JANDARMANIN VAZİFESİ YASALARI HAKİM KILARAK HALKIN HUZUR VE GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAKTIR

İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Feyzullah Günal ise toplumların beslenme ve barınmadan sonra sahip olduğu en önemli beklentinin huzur ve güven ortamı olduğunu ifade etti. Jandarmanın öncelikli vazifesinin yasaları hâkim kılarak halkın huzur ve güvenliğini sağlamak olduğunun altını çizen Albay Günal, jandarmanın kendini yenileyerek uluslararası standartlarda hizmet etmek için çeşitli çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

Günal, şöyle konuştu: “Bu maksatla havacılık birlikleri, komando birlikleri, özel harekât birlikleri, kriminal laboratuvarları, bot ve sualtı birimleri, trafik ve motosikletli asayiş tim jandarma birlikleri, olay yeri inceleme birimleri, atlı jandarma birlikleri, çevre koruma tim komutanlıkları, arama kurtarma birimleri, narkotik, bomba ve iz takip köpek timleri teşkil edilmiştir.”

Konuşmaların ardından jandarma timleri çeşitli gösteriler düzenledi, kullandıkları teçhizatlar sergilendi. Program geçiş töreniyle sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: