Vali Tuna’dan Hacı Bektaş Veli Vakfı Ve Kültür Derneği’ne İadei Ziyaret

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Hacı Bektaş Veli...

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği’ne iadei ziyarette bulundu.

Göreve başladığı ilk günlerde kendisini ziyarete gelen vakıf ve dernek ziyaretinde, Hacı Bektaş Veli’nin “Bir olalım iri olalım diri olalım” sözünü hatırlatan Vali Tuna “Yolumuza ışık tutan gönül sultanları Hacı Bektaş Veli, Yunus Emre ve Mevlana’yı layıkıyla anlamalı ve anlatmalıyız. Dünyanın ve ülkemizin bu değerlere ihtiyacı var. İyiliği emredip kötülükten sakındıran Anadolu erenlerinin ipine sarılırsak hiçbir sorunumuz kalmaz. Türk Dünyası 2013 Kültür Başkenti şehrimizde, bu gönül yolculuğu ile hep birlikte değerlerimizi geçmişten geleceğe taşıyacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Vakıf Onursal Başkanı İrfan Çetinkaya bu iadei ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Türk Dünyası 2013 Kültür Başkentliği için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Hoşgörü ve barışı yaşatmak için çalışıyoruz. Hacı Bektaş Veli ocağında kin ve nefret yoktur. Bizlere onur verdiniz” diye konuştu.

Dernek Başkanı Muzaffer Demirtaş ise, “Alevi’siyle, Sünni’siyle, ehlibeyt sevgisiyle biz bir kardeşiz” diyerek gönül birliğinin önemi üzerinde durdu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz