Vali Turhan'dan basın açıklaması

KARS (İHA) - Kars Valisi Nevzat Turhan, Tunceli'de terör örgütü PKK\KONGRA-GEL militanlarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Komando Er Bedri Sinan Çolak için düzenlenecek olan askeri törenle ilgili yaptığı basın açıklamasında, terörün Ağrı ve Kağızman bölgelerinden sızdığını söyleyerek, "Şu an için bu bölgelerde halkı rahatsız edecek boyutta bir sızma haberi almadık ama gerekli bütün önlemlerimizi de almış bulunmaktayız" dedi.

Vali Nevzat Turhan, Piyade Komando Er Bedri Sinan Çolak için düzenlenecek olan askeri törenle ilgili olarak makamında bir basın toplantısı düzenledi. Tunceli 4. Komando Tugay Komutanlığı emrinde görevli Piyade Komando Er Bedri Sinan Çolak'ın önceki gün saat 23.55 sıralarında Tunceli Çiçekli mevkiinde bir grup PKK\KONGRA-GEL terör örgütü militanıyla girilen silahlı çatışmada şehit edilen Piyade Komando Er Bedri Sinan Çolak'ın Türk vatanının bölünmez bütünlüğü için şehit olduğunu söyleyen Vali Nevzat Turhan, "Türk milletinin birliği uğruna ulusça yapılan mukaddes mücadelede ettiği kutsal yemine bağlı kalarak, vatan, millet ve ay yıldızlı al bayrak uğruna canını seve seve vererek şehit olmuştur. Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve milletimize başsağlığı dileriz" dedi.

Reklam
Reklam

Bir gazetecinin 10 gün önce Kağızman ve Ağrı civarından bazı teröristlerin bölgeye sızdığı yönünde duyumların alındığını söylemesi üzerine Vali Turhan, şu açıklamalarda bulundu:

"Her yıl genelde terör örgütünün sızma güzergahı Ağrı ve Kağızman (Çemçamadur) kırsalıdır. Bu bölgelerde sürekli tedbir almaktayız. Geçen yıl da 4 terörist jandarmanın operasyonu sonucu öldürülmüştür. Bu nedenle bu bölge bizim için hassas bir bölge. Bu dönem için henüz bu konuda bir sızma harekatı bilgisi gelmedi.

Anacak, bu bölgenin hassasiyetini bilerek gerek jandarmamız gerekse diğer çalışmalarımızla devamlı olarak önlem alınmaktadır ve var olan şekildeki hareketin önlenmesi konusunda gerekli hassasiyet gösterilmektedir. Ama şu an için vatandaşımızı rahatsız edecek bir hareketin olmadığını da rahatlıkla söyleyebiliriz."

Turhan ayrıca, Piyade Komando Er Bedri Sinan Çolak'ın naşının yarın Fethiye Camii'nde kılınacak öğlen namazının ardından düzenlenecek olan askeri törenle köyü olan Esenkent'e gönderileceği ve orada defnedileceğini de sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam