Vali Türker: Bu vahşettir, kabul edilemez

Hakkari Valisi Muammer Türker, şehir merkezindeki patlamanın 'plastik patlayıcı' kaynaklı olduğunu belirterek, ''Plastik patlayıcıyı kimin...

Hakkari Valisi Muammer Türker, şehir merkezindeki patlamanın 'plastik patlayıcı' kaynaklı olduğunu belirterek, ''Plastik patlayıcıyı kimin kullandığını bizim vatandaşlarımız çok iyi biliyor. Parça tesiri ile insanlarımızın daha çok yaralanması söz konusu oldu.'' dedi. Vali Türker, eldeki bulguların terör örgütünü işaret ettiğini aktardı.

Hakkari'de dün polis servisi aracına yönelik yapılan bombalı tuzak ve silahlı saldırıda yaralanan sivil vatandaşları hastanede ziyaret eden Vali Muammer Türker, çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Patlamanın polis servis aracının geçişi esnasında olduğunu belirten Türker, olay anında caddede çok sayıda kişinin bulunduğunu ifade etti. Türker, patlamada bir üniversite öğrencinin hayatını kaybettiğini, 27 kişinin de yaralandığını, yaralılar arasında bulunan 3 polisin, tedavilerinin ardından taburcu edildiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Muammer Türker, yaralılardan bir bölümünün hastanelerde tedavilerinin sürdüğünü ifade ederek, ''Yaralılardan 4'ü yoğun bakımda. Bir tanesi de serviste. Onları ziyaret ettik. Ayrıca Yüksekova Devlet Hastanesi'ne sevk edilen 6 hastamız var. Onların da durumları iyi. Yoğun bakımda olanların ameliyat durumları var. Ama hayati tehlike görmüyor doktorlarımız.'' dedi.

Patlamanın bir çok iş yerinin bulunduğu işlek bir caddede meydana geldiğine işaret eden Vali Türker, sözlerine şöyle devam etti: ''Böyle bir vahşetin gerçekleşmiş olması, kim yaparsa yapsın insanlıkla da, insafla da, izanla da bağdaşlaştırmak mümkün değil. Biz değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Polis gerekli incelemeleri yapıyor. Adli işlemler yapılıyor. Faillerin bulunması noktasında gerekli çalışmalar yapılıyor. Şu anda 'şu yaptı - bu yaptı' gibi bir değerlendirmeye girecek değiliz. Tabi elimizde bir takım istihbari bilgiler bulunsa bile kesin kanaate varabilecek bilgiye sahip değiliz. Ama kim yaparsa yapsın böyle bir şey vahşettir. Böyle bir şey asla ilimizde de, memleketimizde de hatta dünyanın hiçbir yerinde tekrar yaşamak istemiyoruz. Çünkü suçsuz günahsız insanlar, bu olaydan zarar görüyor. Üniversite okumak için Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna gitmiş 21 yaşındaki bir kardeşimiz maalesef hayatını kaybetti.''

Reklam
Reklam

Vali Türker, saldırıda kullanılan bombanın 'plastik patlayıcı' olduğunu da açıklayarak, ''Plastik patlayıcıyı kimin kullandığını bizim vatandaşlarımız çok iyi biliyor. Parça tesiri ile insanlarımızın daha çok yaralanması söz konusu oldu.'' diye konuştu.

Bombalı saldırıda ölen 21 yaşındaki Zeki Yeşil'in Çanakkale 18 Mart Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümü öğrencisi olduğu öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz