Vali Vasip Şahin Halıcılık Kursunu Ziyaret Etti

Malatya Valisi Vasip Şahin, Özel İdare İş Merkezinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kapsamında faaliyet...

Malatya Valisi Vasip Şahin, Özel İdare İş Merkezinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kapsamında faaliyet gösteren Halıcılık kursunu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürü Nebi Tepe, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Halk Eğitim Müdürü Veysel Güler, Kurs Koordinatörü Narin Narin ve Işık Kadınlar Derneği Başkanı Aysel Çelikyay tarafından karşılanan Vali Şahin’e kurs çalışmaları ve imal edilen halılar hakkında bilgi verildi.

Reklam
Reklam

Yetkililer tarafından Vali Şahin’e verilen bilgide; Kurs Merkezinde İşkur Meslek Edindirme Kursları kapsamında 16 kursiyerin çalıştırıldığı, günlük 5 TL. ücret ödendiği, sipariş üzerine imal edilerek teslim edilen halılardan da her halı için bin 500 TL. ücret ödendiği ve bu günde 2 adet halının kesiminin yapılarak sipariş sahibine teslim edileceği bildirildi.

Vali Şahin ile birlikte yetkililer ve Kursiyerler tarafından 6 m2 ve 7 m2'lik iki adet halının kesimi gerçekleştirilerek tezgahtan indirildi.

İmal edilen halıların değerinin 4 bin TL. olduğu, kursiyerlere ve ilin ekonomisine bu kurs sayesinde gelir sağlandığı ve kursiyerlerinde meslek sahibi olmalarının gerçekleştirildiği belirtildi.

Vali Şahin, yetkililere ve kursiyerlere teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: