Vali Ve Başkandan Türbe Ziyareti

Muş Valisi Ali Çınar, Belediye Başkanı Necmettin Dede ile birlikte Müştakbaba Türbesi ile Şeyh Misrad-ı...

Muş Valisi Ali Çınar, Belediye Başkanı Necmettin Dede ile birlikte Müştakbaba Türbesi ile Şeyh Misrad-ı Sami (Zerzemi) türbelerini ziyaret etti.

Geçmiş yıllarda türbelerde yapılan bakımlarla ilgili Başkan Dede’den bilgi alan Vali Ali Çınar, Müştakbaba Tübesi’nin ardından Şeyh Misrad-ı Sami’nin mezarının başına geçerek dua etti. Daha sonra türbelerin bakımını yapan Yeşilbaş ailesinin fertleriyle sohbet eden Vali Çınar ve Başkan Dede, aileye teşekkür etti. Türbe ziyaretlerinin ardından Tuba Camii’ne geçen Çınar ve Dede, buradaki incelemenin ardından Minare Mahallesi’ndeki ilk belediye binasının olduğu alana geçti. TOKİ’nin bu bölgede yapacağı ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’ hakkında da Dede’den bilgi alan Çınar, projenin hayata geçmesinin ardından bölgenin çok güzel bir yapıya kavuşacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Ziyaretlerin ardından Hacı Şeref Camii’nin yan tarafında yer alan kıraathaneye geçerek vatandaşlarla sohbet eden Çınar ve Dede, vatandaşların üniversite yoluyla ilgili sorularını cevapladılar.

Daha sonra türbe ziyaretleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Çınar, vatandaşların talebi üzerine türbeleri gezdiğini belirterek; “Vatandaşlarımızdan bu bölgede çeşitli sorunlar olduğu yönünde şikayet aldım. Belediye Başkanımızla birlikte türbeleri gezdim ve başkanımızdan bilgiler aldım. Burada gerçekten çok güzel tadilat yapılmış. Ama halen yeterli değil. Ayrıca Yeşilbaşlar ailesi de gerçekten türbelere çok güzel bakmış. Kendilerine teşekkür ediyorum. Şu anda türbelerin çeşitli bakımlara ihtiyacı var. Başkanımızla konuştum ve bu yıl türbelerde çevre düzenleme çalışması yapılacak. Türbelerin bakımları hak ettikleri şekilde yapılacak. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: