Vali Yardımcısının Cep Telefonu Hattını Kullandılar

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, Vali Yardımcısı Altun, daha önce kimlik bilgilerini verererek çıkardığı cep telefonu hattını kullanmayınca, ilgili operatörü arayarak hattını iptal ettirdi.

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, Vali Yardımcısı Altun, daha önce kimlik bilgilerini verererek çıkardığı cep telefonu hattını kullanmayınca, ilgili operatörü arayarak hattını iptal ettirdi. Ancak, bu numaranın halen kendi adı üzerinden kullanımda olduğunu, E-Devlet sisteminden sorgulama yaparken tesbit etti.
Vali Yardımcısı Altun, hattın başka bir operatöre taşındığını da öğrendikten sonra savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. Yapılan suç duyurusu üzerine hattı kullanan kişi tespit edildi. Soruşturmayı yürüten savcılık İstanbul Bağcılar'da bulunan bir telefon bayisinden işlemin yapıldığını tespit etti ve ilgi kişi hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Vali Yardımcısı Altun, davanın Bakırköy 22'nci Asliye Ceza Mahkemesinde sürdüğünü belirterek şunları söyledi:
"Bu olayı öğrendikten hemen sonra derhal yasal yollara başvurdum. Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum. İlgililer hakkında dava açıldı. İstanbul'da da yargılamaları devam ediyor. Bu hususta da kimsenin geri adım atmaması gerekiyor. Çünkü kimlik kişiye özgüdür ve onun iradesi ve bilgisi dışında kullanılması hem ahlaken, hem de hukuken doğru değildir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: