Vali Yazıcı: Başarı, Büyük Emek Ister

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, bir işte başarılı olunabilmesi için mutlaka o işe büyük emek harcanması...

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, bir işte başarılı olunabilmesi için mutlaka o işe büyük emek harcanması gerektiğini söyledi.

Yerköy ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulunan Vali Abdulkadir Yazıcı, Yerköy Şehit Sedat Nezih Özok Lisesi'nin Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmetleri ile Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri bölümlerinin açılışını yaptı.

Şehit Sedat Nezih Özok Lisesi Müdürü Yaşar Demir, yaptığı açılış konuşmasında okulun fiziki ve genel durumu hakkında bilgi verdi. Demir, "Okulumuza yaptırmış olduğumuz dört adet uygulama atölyesi ve bina bakım onarımının tamamlanmasıyla bugün açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Okulumuz Yerköy’ün en eski lisesi olması özelliğiyle 2010 yılına kadar eğitim öğretimini genel lise kapsamında sürdürmüştür. Genel liselere ilgi azaldıktan sonra ise yabancı dil ağırlıklı lise, Ticaret Meslek Lisesi ve Şehit Mehmet Tez Anadolu Lisesi gibi pek çok liseyi binasında misafir etmişti. Bu nedenle hizmet binamız bir hayli yıpranmış, artık sağlıklı bir eğitim öğretim yapılamaz hale gelmişti. Bakanlığımız tarafından tahsis edilen 100 bin TL'lik bir ödenekle okulumuzun atölyesinden bahçe duvarına ve bina içi ve dış aksamlarının bakım onarımları yapılmıştır." dedi.

Reklam
Reklam

Vali Yazıcı’da yaptığı konuşmada, eğitimin önemine değindi. Vali Yazıcı, "Her alanda olduğu gibi eğitimde de istenilen başarının elde edilmesi için azim ve kararlılıkla çalışılması gerekmektedir. Öğrencilerimizin daha güzel mekânlarda eğitim görmeleri için devletimiz her türlü imkânı sağlamaktadır. Bugün okulumuzda yapılan bakım onarım çalışmaları ve yeni açılan bölümlerle bu okulumuz yeni bir çehreye yeni bir görünüme kavuşmuştur. Dolayısıyla öğrencilerimizin de bu imkânları iyi değerlendirerek okuyup vatanına milletine faydalı bireyler olarak yetişmesini istiyoruz. Bütün çabamız bütün gayretimiz bunun içindir. Bu vesile ile yeni bölümlerin öğrencilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Vali Yazıcı, Yerköy Şehit Sedat Nezih Özok Lisesi yeni bölümleri açılışının ardından Endüstri Meslek Lisesi’ni ziyaret ederek, Uluslararası ODTÜ Robot Günleri'nde 197 proje arasından ilk 4 dereceyi elde eden öğrencilerin hazırladığı robot projesini inceledi. Yerköy Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü Muammer Almacı’dan proje hakkında bilgi alan Vali Yazıcı, öğretmenleri ve öğrencileri tebrik etti.

Reklam
Reklam

Okul ziyaretleri sonrası Yerköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nü ziyaret eden Vali Yazıcı, daha sonra Yerköy Belediyesi ve ilçede faaliyetini sürdüren Çanakkale Seramik Fabrikası'nı ziyaret ederek, işletme hakkında bilgi aldı. Vali Yazıcı, kaymakamlık ziyaretinin ardından ilçeden ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: