Vali Yerlikaya: KOSGEB'in Verdiği 100 Bin Liralık Kredi Çok Önemli, Küçümsemeyin

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, devlerin KOSGEB aracılığı ile girişimcilere verdiği 100 bin liralık kredinin çok...

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, devlerin KOSGEB aracılığı ile girişimcilere verdiği 100 bin liralık kredinin çok önemli olduğunu belirterek, bu paranın küçümsenmemesini istedi.

KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi ile Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD)’nin ortaklaşa düzenlediği girişimcilik eğitimlerine katılarak sertifika almaya hak kazanan 30 kursiyerin sertifikası, TAGİD Konferans Salonu'nda yapılan törenle verildi.

Törende bir konuşma yapan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, ‘’Burada 30 kişilik arkadaşımız, bu belgeleri aldıklarında KOSGEB’e müracaat ettikleri zaman, ilk iki yılı ödemesiz, toplamda 100 bin lira girişimcilik kredisi alabiliyorlar. Bunun 30 bin lirası ödemesiz, geriye kalan 70 bin lirası sıfır faiz. İlk 24 ayda ödemiyorsunuz, onu izlen 24 ayda, bunu eşit taksitlerle ödüyorsunuz. 100 bin lirayı küçümsemeyin, 100 bin lira önemli bir rakam. Azı beğenmeyen, çoğa ulaşamazmış. 100 bin lirayı az görmeyin, onu devlet 74 milyondan toplamış olduğu vergilerden istihdam olsun, iş, aş olsun diye size veriyor. Bugün iki kardeşin, babanın, oğlun, annenin, ninenin, kızına torununa yapamayacağı bir şeyi devletimiz bize yapıyor.’’ dedi.

Reklam
Reklam

Tekirdağ’da girişimcilik eğitimi alanların, dünya ve Avrupa Birliği ülkelerindeki ortalama kadar olduğunu belirten Yerlikaya, ‘’Bu dersi, bu eğitimi alanlar içerisinde bizim Tekirdağ’daki girişimci kaç kişi olmuş, onu araştırdık. Dünyada, Avrupa Birliği ülkelerinde bunun ortalaması yüzde 5, bizde de yüzde 4.8. Yani bu çalışmalarımızda Avrupa Birliği başarısına yakın bir başarı sağlamışız.’’ açıklamasını yaptı.

Vali Yerlikaya, sertifikaları sahiplerine teslim ederken, onlardan iş yeri açarak istihdam sağlamaları konusunda söz aldı. Yerlikaya, ‘’İş yerinizin açılışına gelip açılış kurdelasını kesmek istiyorum.’’ ifadelerini kullandı.

Sertifika almaya hak kazanan 30 kişiye girişimcilik sertifikaları, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Çorlu Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Şardağı ve Çorlu Jandarma Komutanı Tolga Çemrek tarafından verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: