Vali Yerlikaya, “tekirdağ Çevre Cezalarında Türkiye Birincisi”

Tekirdağ’ın 5 Milyon TL ile çevre cezası kesmede Türkiye birincisi olduğunu söyleyen Vali Ali Yerlikaya,...

Tekirdağ’ın 5 Milyon TL ile çevre cezası kesmede Türkiye birincisi olduğunu söyleyen Vali Ali Yerlikaya, “Bu övünülecek bir durum değil, aksine utanılacak bir durum.” dedi.

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, merkeze bağlı Demirli köyünü ziyaret etti. Burada Vali Yerlikaya’yı köy muhtarı Yüksel Uçan ve köylüler karşıladı. Köylüler Vali Yerlikaya’ya, köy sınırları içinde bulunan katı atık bertaraf tesisinden akan atık suların topraklarına ve içme sularına karıştığını bunun önlenmesi gerektiğini söyledi. Düzenli depolanmadığı için çöplerin arazilerine saçıldığını ifade eden köylüler, Vali Yerlikaya’dan buna bir çözüm bulmasını istedi.

Reklam
Reklam

Köylülerin bu şikayeti üzerine Vali Yerlikaya, “Çöp sularının toprağa karışması tam bir kepazelik. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ceylan’a talimat vereceğim. Buradaki eksikliklerin biran önce giderilmesi gerekir. Bu suların yer altı sularına karışmaması lazım. Bu işin biran önce giderilmesi gerekiyor. Buraya çöp döken belediyelerle bir toplantı yapacağız. Gerekirse cezai işlem uygulayıp eksiklerin giderilmesini sağlayacağız.” dedi.

Tekirdağ’ın 5 Milyon TL ile çevre cezası kesmede Türkiye birincisi olduğunu söyleyen Vali Ali Yerlikaya, “Tekirdağ 5 milyon TL ile çevre cezası kesmede Türkiye birincisi. Bu övünülecek bir durum değil. Aksine utanılacak bir durum. Bu çevreyi ne kadar kirlettiğimizin bir göstergesi. Bu durumun ortadan kaldırılması için çalışmalar yürütüyoruz.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: