Vali Yerlikaya'dan Ağrılı işadamlarına yatırım çağrısı

Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, ilin ekonomisinin gelişmesi için yatırımların kaçınılmaz olduğunu, bu anlamda Ağrılı işadamlarını...

Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, ilin ekonomisinin gelişmesi için yatırımların kaçınılmaz olduğunu, bu anlamda Ağrılı işadamlarını bölgeye yatırım yapmaya davet etti.
Ali Yerlikaya, Nuhsu Fabrikası'nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Fabrika sahipleri Celal Yami ve Fatih Yami tarafından karşılanan Yerlikaya, fabrikayı gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Su fabrikasının Ağrı ekonomisine ciddi katkı vereceğini belirten Yerlikaya, “Fabrika sahiplerini ve burada çalışan arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum. Yatırım için kendi memleketini tercih etmeleri önemlidir. Ağrı’nın ekonomisi ancak bu şekilde gelişir. Bu yatırımların bizim için büyük değeri var. Ağrılılarımızın kendi ürünlerini tercih etmesi, bizimde yatırımcılarımıza destek olmamız lazım. Bu konuda sorun ve sıkıntıları noktasında olsun, kapasitelerini yükseltmeleri noktasında olsun yardımcı olacağız ve bunu sürdüreceğiz. Bu su fabrikası diğer iş adamalarımıza da inşallah örnek teşkil eder, çeşitli alanlarda yatırımlarını memleketleri Ağrı’ya yaparlar diye umut ediyoruz.” dedi.
Nuhsu Fabrikası İşletmecisi Celal Yami ise Türkiye genelinde 50 civarında il ve ilçeye su sattıklarını, 25 il ve ilçe ile de bayilik görüşmelerinin devam ettiğini söyledi. "Şu anda bünyemizde faaliyet gösteren beton fabrikası ve fırın ile birlikte 150 kişiyi istihdam ediyoruz." diyen Yami, "İnşallah kapasitemiz arttıkça daha fazla kişi istihdam ederek Ağrı’nın ekonomisine katkı sağlayacağız. Bu arada bizleri tercih ederek katkı sağlayan bütün hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz