Vali Yılmaz Öğrenci Yurdu Arsası İçin Çalışmaları Hızlandırdı

Düzce Valisi Adnan Yılmaz, 400 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu yeri için çağrıda bulundu. Herkesin elini...

Düzce Valisi Adnan Yılmaz, 400 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu yeri için çağrıda bulundu. Herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirten Yılmaz, 21 yıl Kızılay Genel Başkalığını yapmış merhum Doktor Kemal Demir’in yurda isminin verilerek yaşatılmasını istedi.

Vali Adnan Yılmaz, Düzce’de Üniversite öğrencilerinin kalabileceği yurda ihtiyaç olduğunu belirtti. Kızılay kongresinde Kızılay Genel Başkanından yurt sözü aldığını hatırlatan Vali Yılmaz “Şehrin en güzel yerinde 400 öğrenci alacak yurt yerini vermemiz lazım. Adını Kemal Demir Yurdu koyalım. Yerini temin ederde kendilerine verirsek Avni Akyol yurdu da bu kapasitede. O yurdu yeni binaya aktarırız. Kredili Yurtlar Kurumuna da Avni Akyol Yurdunu betonarme yapması için talepte bulunuruz. Sağlık eski bakanı 21 yıl Kızılay Genel Başkalığını yapmış merhum Doktor Kemal Demir’in adının yaşatılması bizim için bir vefa borcudur. Buranın mülki amiri olarak kendimi Düzceli addediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Vali Adnan Yılmaz gerekirse arsa için bin TL maaşından verebileceğini söyledi. Yer bulunamadığı takdirde gerekirse maaşından destek vereceğine dikkat çeken Yılmaz “Milli Emlak Müdürlüğümüz süratli bir şekilde eğer hazineden bir yerimiz yoksa 2B’den olabilir. Onda olmazsa ben maaşımın bin lirasını veririm, herkesten de aynı hassasiyeti beklerim. Herkes elini taşın altına koyalım. Bizim yer tespitini bir an önce yapmamız lazım ki onlarda 2013 yılında hemen inşaata başlasınlar” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: