Vali Yılmaz Yol Çalışmalarını Denetledi

Güroymak karayolunda devam eden sıcak asfalt çalışmalarını inceleyerek, asfalt serme makinesini bir süre kullandı.Müteahhit firma...

Güroymak karayolunda devam eden sıcak asfalt çalışmalarını inceleyerek, asfalt serme makinesini bir süre kullandı.

Müteahhit firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Nurettin Yılmaz, yolun hem sağlam hem de daha güvenli bir hale getirileceğini ifade etti. Vali Yılmaz, “Yolumuz daha önce duble olarak inşa edilmişti, ancak standartları biraz düşüktü. Şu an zaman zaman yarma dediğimiz tepelerin indirilmesi suretiyle bazı yerlerde dolgu yaparak yolumuzu mümkün olduğu kadarıyla düz hale getiriyoruz. Yolda gereksiz iniş ve çıkışlar vardı. Bu çalışmalarla onlarda ortadan kalkacak. Güroymak girişinde tehlikeli bir virajımız vardı. Bilindiği üzere kış aylarında sıkıntı yaşıyorduk. Hem teknik olarak hem de eğim olarak sorunluydu. Şimdi yetkililerle konuştuk oraya bir araç suretlide girse tehlike arz etmeyecek şekilde eğimlerinin planlandığını söylediler. Bu yolda sıcak karışım dediğimiz sıcak asfalt yapılıyor. Bugün alt yapı olarak 40 santimetre kalınlığı malzeme kullanılıyor. Bu da bittikten sonra yaklaşık 20 santimetre kalınlığında sıcak asfalt ile kaplanacak. Bizler eşya alırken ömürlük deriz. İşte bu yolda tam anlamıyla ömürlük olacak” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Vali Yılmaz, Güroymak’ta çevre yolu için çalışmalarda yaptıklarını ifade ederek, “Yolumuz ilçemizin içerisinden geçiyor. Bu yolumuzda zaman zaman kazalar meydana geliyordu. Yolu aşağıda ki virajdan çıkıştaki viraja kadar çevre yolu gibi düzenlemek istiyoruz. Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanlığı ile görüşmelerimizi yapıyoruz. Güroymak’ı acilen çevre yoluna kavuşturmak durumundayız. Bitlis çevre yolu yapıldıktan sonra önemli ölçüde bir rahatlama oldu. Tatvan çevre yolumuz ile ilgili çalışmamız devam ediyor. Bitlis Üç Yol arası Kamu İhale Kurumu’nda ondan sonraki bölüm Üç Yol ile Küçüksu mevkileri arası devam edecek. O mevkide tünel inşaatlarımız ve viyadüklerimiz var. Ancak ilimiz tarihi bir kent olması nedeniyle bölgemizde bazı alanlar sit alanı durumundadır. Tünelin ve viyadüklerin olduğu yerde böyle bir sıkıntı var. Ayrıca birkaç yerde de su kaynağı çıktı. Bu su kaynaklarının aktarılması gerekiyor. Bunlarla ilgili proje çalışmaları devam ediyor. Öyle zannediyorum bu sene proje çalışmaları bitecek ve Tatvan çevre yolu da rahatlamış olacak” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Bitlislilerin havaalanı olarak çoğunlukla Muş’u kullandıklarını ifade eden Vali Nurettin Yılmaz, Güroymak’ın çıkışından itibaren Muş tarafından da aynı şekilde çalışmanın devam ettiğini ve iki yolun birleşmesi durumundan yolun daha sağlıklı ve daha güvenli olacağını da sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: