Vali yılmaz'dan TAKE'ye övgü

Tokat Arama ve Kurtarma Ekibi (TAKE), Van'daki depremde görev yapmış olması sonrası Tokat'ımızın yüz akı olmuş bir özveri ile 28 Ekim günü ilimize döndü

Tokat Arama ve Kurtarma Ekibi (TAKE), Van'daki depremde görev yapmış olması sonrası Tokat'ımızın yüz akı olmuş bir özveri ile 28 Ekim günü ilimize döndü. Vali Şerif Yılmaz, TAKE'den övgü dolu sözlerle bahsetti.

Van’ı 7,2 ile sarsan depremin acısı Türkiye'yi sardı. Bu ağır göçüğün altından kalkmak, yaraları sarmak içinTürkiye seferber olurken, Van’a arama kurtarma faaliyetlerine katkı sunmak üzere giden ekiplerden biri de Tokat’tan TAKE Ekibi oldu.

Deprem kuşağındaki ilimizde, deprem ya da doğal afetler karşısında bilinçli hareket etmek üzere yola çıkan ve gönüllülük esasıyla eğitim almaya razı olan Tokatlı vatandaşların bir araya gelmesiyle kurulan Tokat Arama Kurtarma Ekibi, eğitimlerini almasıyla birlikte dernekleşmesini de sağlamıştı.

Reklam
Reklam

Dernek Başkanlığı’nı Başçiftlik Devlet Hastanesi Müdürü olan Sadi Ergin’in yürüttüğü TAKE Derneği’nin 11 kişilik ekibi, Tokat Valiliği’nin muvafakatı ve Tokat Belediyesi’nin de araç desteği ile Van Erçiş’e gitmişlerdi.

24 Ekim ile 28 Ekim tarihleri arasında Van Erçiş’te 5 katlı ve 10 daireli Sevgi Apartmanı’nın göçüğünde görev yapan TAKE Ekibi, Van’daki Tokat’ın yüz akı olmuş bir özveri ile 28 Ekim günü Tokat’a dönmüşlerdi.

TAKE Ekibi, Van Erçiş’te Sevgi Apartmanı’nın göçüğünde Tokat Afet İşleri Müdürlüğü’nün 7 kişilik Ekibi, Sakarya ekibi ile 3 gün boyunca çalıştılar. Sabah saat 08.00’de başlayıp, akşam 23.00 ya da 21.00’a kadar yapılan çalışmalarda TAKE Ekibi’nin gönüllüğü, azmi ve gayreti takdire şayan bulundu. Ve bu gayretle TAKE Ekibi 2 vatandaşımızın cesedine ulaşıp, enkaz altından çıkardı. Gönüllülük esasıyla çalışmanın getirdiği fedakarlıkla, yağmur altında, araçta konaklama vb. tüm zor şartlara göğüs geren TAKE Ekibi, Tokat’a dönerken, Tokat Valisi Şerif Yılmaz’ın da övgü dolu sözlerine mazhar oldular.

Reklam
Reklam

Cuma günü akşamı Tokat Güney Televizyonu’nda Polemik Programı’nın konuğu olan ve aralarında Tokat Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Fatih Kılıç ile Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Özdilek, Hürsöz Gazetesi Haber Editörü Taner Yeşilsu’nun sorularına yanıt veren Vali Şerif Yılmaz, Van depremi ve Tokat’taki önlemlere yönelik sözlerinde TAKE Derneği’nden bahsetti.

Derneğin kurulması ve eğitimleri sonrasında Van depreminde fiilen görev yapmış olmalarıyla gerçek bir anın hissiyatını, zorluğunu bizatihi yerinde yaşamakla iyi bir tecrübe de kazınmış olduklarını vurguladı.

Vali Şerif Yılmaz Tokat gibi deprem kuşağı bir ilde arama kurtarma faaliyetini gönüllülük esası ile yürütecek eğitimli kişilerin önemini vurgulayan, vatandaşlarımızdan da olası bir afet anında yanlarında bulunacak bir aydınlatma aracı, bir düdük vb. malzemelerin hayat kurtarmaya katkı sunacağını da hatırlattı.

TAKE Başkanı Sadi Ergin de yaptığı açıklamada, Van yolculuğunda kendilerine desteklerini hiç esirgemeyen Tokat Valisi Şerif Yılmaz'a, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek'e ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin'e teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Sadi Ergin, TAKE’nin 2006 yılında kurulduğunu ve kuruluşuyla birlikte 12 dalgıç, 3 tane psikolog olmak üzere 30 tanesi profesyonel, 172 kişinin gönüllülük esasıyla hizmet verdiğini söyledi.

Ulusal ve yerel bazda oluşacak herhangi bir doğal afete karşı ekiplerinin her zaman hazır durumda bulunduğunu belirten Ergin, Doğal afetler karşısında neler yapılması üzerine eğitim alırken, Ankara Sivil Savunma Koleji’ndeki eğitimler ile de pekiştirildiği süreçte, Van depreminde görev yapmış olmanın kazandırdığı tecrübeye vurgu yaptı.

Ergin, TAKE Derneği’nin gönüllü eğitimlerini sürdürüp sayıyı artırma adına bundan sonraki süreçte de çalışacaklarını dile getirerek, "Van Depremi sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah'tan Rahmet, geride kalanlara sabır ve selamet diliyorum. İnşallah bundan sonra böyle olaylar ve doğal felaketler yaşanmaz" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz